ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:02:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Wall Street
Φωτο: Shutterstock

Μαζικές ρευστοποιήσεις στη Wall μετά την ψυχρολουσία από την Target

Κορυφώνεται η ανησυχία για την κερδοφορία των εταιρειών μετά την πτώση 52% στα αποτελέσματα του ομίλου λιανεμπορίου Target. Η χειρότερη πτώση του Dow Jones από το 2020, ενώ ο Nasdaq χάνει φέτος 26%.

Τη μεγαλύτερη «βουτιά» από το 2020 έκανε στη σημερινή συνεδρίαση ο Dow Jones, ενώ μόνο οκτώ μετοχές του S&P 500 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, σε ένα γενικευμένο ξεπούλημα στη Wall Street, το οποίο πυροδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα απογοητευτικά αποτελέσματα α' τριμήνου του ομίλου λιανεμπορίου Target.

Ο Dow Jones έχασε 3,6% ή 1.162 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 3,9% και ο Nasdaq υποχώρησε 4,7%, σημειώνοντας πτώση 26% από την αρχή του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 11 κλαδικοί δείκτες του S&P 500 έκλεισαν πτωτικά.

Η Target Corporation σημείωσε πτώση άνω του 24% μετά την αναφορά κερδών πρώτου τριμήνου που υπολείπονται κατά πολύ των εκτιμήσεων, με μείωση 52%, αλλά και τη μείωση της καθοδήγησής της για τα περιθώρια κέρδους, την οποία η εταιρεία απέδωσε στη συνεχή πίεση από το αυξημένο κόστος.

Ο όμιλος Lowe's συνέβαλε επίσης στην επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος, σημειώνοντας πτώση 5%, μετά την ανακοίνωση μικτών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, καθώς τα έσοδα και οι πωλήσεις υπολείπονταν των εκτιμήσεων της Wall Street.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα πυροδότησαν ξεπούλημα στις μετοχές του λιανικού εμπορίου, με τις Walmart, Costco Wholesale και Dollar Tree να υποχωρούν απότομα. Μόνο η εκπτωτική αλυσίδα TJX κινήθηκε αντίθετα στο ρεύμα, κλείνοντας με άνοδο πάνω από 7%, καθώς τα τριμηνιαία κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Οι τεχνολογικές μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης έχασαν επίσης έδαφος, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να εξετάζουν την προοπτική μιας πιο αυστηρής νομισματικής πολιτικής από τη Fed. Ο πρόεδρος της Fed, Τζ. Πάουελ δήλωσε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να ανεβάζει υψηλότερα τα επιτόκια μέχρι να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.

Amazon.com και Apple οδήγησαν τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης χαμηλότερα, σημειώνοντας πτώση άνω του 7% και 5% αντίστοιχα.

Οι αποδόσεις των ομολόγων του Δημοσίου, εν τω μεταξύ, δεν ενισχύθηκαν, καθώς υπήρξαν εισροές στα ομόλογα από επενδυτές που αναζητούν ασφαλή καταφύγια. Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για επιβράδυνση της ανάπτυξης εν μέσω αυστηρότερων πολιτικών από τις κεντρικές τράπεζες διεθνώς.

Οι μετοχές ενέργειας έχασαν περισσότερο από 3% όταν οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν. Η Halliburton και η Marathon, όπως και η APA Corporation ήταν μεταξύ των μετοχών του τομέα με τη μεγαλύτερη πτώση, με την τελευταία να μειώνεται περισσότερο από 6%.

Στο οικονομικό μέτωπο, η στεγαστική δραστηριότητα συνέχισε να επιβραδύνεται μετά την αύξηση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων. Οι ενάρξεις κατοικιών, ένας δείκτης οικοδομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, μειώθηκαν 0,2% τον Απρίλιο του μήνα, σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό 1,724 εκατομμυρίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες για Wall Street στο χειρότερο εξάμηνο εδώ και δεκαετίες

Στο χειρότερο πρώτο εξάμηνο από το 1962 οδεύει ο Dow Jones, ενώ ο δείκτης &P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη εξαμηνιαία πτώση από το 1970. Την μεγαλύτερη πτώση σε ένα εξάμηνο ιστορικά καταγράφει και ο Nasdaq. Στο 16,6% οι απώλειες του Stoxx 600 στο α' εξάμηνο.