ΓΔ: 810.42 -1.43% Τζίρος: 75.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νέα υποχώρηση της Wall Street, οδεύει προς την όγδοη εβδομάδα πτώσης

Η πίεση στην τεχνολογία σταμάτησε την ανοδική αντίδραση της αγοράς και ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,75%, ενώ ο S&P 500 έχει απώλειες 18% από το υψηλό έτους και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το bear market.

Πολύ κοντά στην έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών βρέθηκε η Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες, παρά την προσπάθεια που έγινε για μια ενδοσυνεδριακή αντίδραση, η οποία έληξε άδοξα λόγω των ισχυρών πιέσεων στις τεχνολογικές μετοχές.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,75% ή κατά 236 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,3% και ο S&P 500 έπεσε κατά 0,6%, για να φθάσει σε απώλειες περίπου 18% από το υψηλό έτους, απέχοντας πλέον μόλις 2% από την περιοχή bear-market.

Οι μετοχές τεχνολογίας, οι οποίες ήταν για λίγο στο πράσινο, δέχθηκαν πιέσεις από πωλητές, καθώς οι προσδοκίες για επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Fed συνέχισαν να επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα.

Η Apple ηγήθηκε της πτώσης των τεχνολογικών μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, υποχωρώντας περισσότερο από 2%, παρότι αναλυτές επανεκτίμησαν τις προβλέψεις τους για τη ζήτηση iPhone.

Η Bank of America αύξησε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις iPhone σε 237 εκατομμύρια μονάδες από 231 εκατ. για το οικονομικό έτος 2023 της Apple, αφού παραδέχθηκε ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις του iPhone μπορεί να ήταν «υπερβολικά συντηρητικές».

Η Cisco ήταν επίσης ένα «βαρίδι» για την αγορά, υποχωρώντας περίπου 14% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων και καθοδήγησης που υπολείπονται των εκτιμήσεων της Wall Street, λόγω του αντίκτυπου των αποκλεισμών στην Κίνα.

«Αν και το lockdown αναμένεται να αρθεί την 1η Ιουνίου, παραμένει αβέβαιο εάν μπορούν να παρατηρηθούν βελτιώσεις βραχυπρόθεσμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια αναμένεται να έχουν συμφόρηση καθώς σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές θα ανταγωνιστούν στην ταχύτητα αποστολής των προϊόντων τους», ανέφερε η Credit Suisse σε σημείωμά της.

Η Harley-Davidson έπεσε περίπου 9% μετά την αναστολή της συναρμολόγησης και αποστολής οχημάτων για δύο εβδομάδες, καθώς ένας προμηθευτής ενεπλάκη σε ένα θέμα κανονιστικής συμμόρφωσης.

Τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα, ένας αμυντικός κλάδος της αγοράς, ώθησαν επίσης την ευρύτερη αγορά χαμηλότερα, μετά τις απώλειες που κατέγραψαν οι Clorox, Philip Morris International και Molson Coors Brewing.

Οι μετοχές των μη βασικών καταναλωτικών ειδών έκλεισαν με οριακή άνοδο, παρότι είχαν μεγαλύτερα κέρδη ενδοσυνεδριακά, καθώς η Expedia, η Caesars Entertainment και η Booking Holdings έχασαν κάποια από τα κέρδη τους.

Η Tesla έκλεισε αμετάβλητη μετά το ενδοσυνεδριακό ράλι της, αφού η Wedbush μείωσε την τιμή στόχο για τη μετοχή, προβλέποντας μείωση πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως εξαιτίας των μειωμένων παραδόσεων στην Κίνα. Η Wedbush την τιμή στόχο για την Tesla στα 1.000 δολάρια από 1.400 δολάρια, υποδεικνύοντας τα lockdown στη Σαγκάη.

Οι ειδήσεις από την οικονομία δεν βοήθησαν ιδιαίτερα στη βελτίωση του κλίματος. Οι φόβοι για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης εντάθηκαν, μετά την αύξηση των αιτήσεων ανεργίας κατά περισσότερο από το αναμενόμενο, ενώ ο δείκτης Philly Fed παρουσίασε απότομη κάμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες για Wall Street στο χειρότερο εξάμηνο εδώ και δεκαετίες

Στο χειρότερο πρώτο εξάμηνο από το 1962 οδεύει ο Dow Jones, ενώ ο δείκτης &P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη εξαμηνιαία πτώση από το 1970. Την μεγαλύτερη πτώση σε ένα εξάμηνο ιστορικά καταγράφει και ο Nasdaq. Στο 16,6% οι απώλειες του Stoxx 600 στο α' εξάμηνο.
Stocks, Markets, Xrimatistirio, Agores
ΑΓΟΡΕΣ

Sell off στα χρηματιστήρια, νέα «βύθιση» τιμών σε Ευρώπη και Wall Street

Μαζική αποχώρηση επενδυτών από μετοχές και ομόλογα λόγω της εκτόξευσης του πληθωρισμού που υποχρεώνει τις κεντρικές τράπεζες σε αυξήσεις επιτοκίων. Με απώλειες άνω του -2% σε Ευρώπη - ΗΠΑ ξεκινά η εβδομάδα. Αργία στο ΧΑ.