ΓΔ: 805.55 -0.03% Τζίρος: 39.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Wall Street
Φωτο: Shutterstock

Σφυροκόπημα στις τεχνολογικές μετοχές, υποχώρησε κατά 43% η Snap

Έντονες ανησυχίες για μείωση των διαφημιστικών εσόδων στο διαδίκτυο προκάλεσε η ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Snap. Βαριές απώλειες για τη Meta, την Twitter και την Pinterest. Διασώθηκε με μικρή άνοδο ο Dow Jones.

Σε μια ταραχώδη συνεδρίαση στη Wall Street, όπου οι μετοχές της τεχνολογίας σφυροκοπήθηκαν μετά την ψυχρολουσία από τα αποτελέσματα της Snap, ο S&P 500 κατάφερε να ξεφύγει από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό και ο Dow Jones να κλείσει με μικρή άνοδο, αλλά ο Nasdaq υποχώρησε περισσότερο από 2%.

Ειδικότερα, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,81%, ο Dow Jones κέρδισε 0,15% και ο Nasdaq σημείωσε πτώση 2,5%.

Η Snap κατέρρρευσε, χάνοντας 43%, καθώς η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης μείωσε την καθοδήγησή της για τα έσοδα και την κερδοφορία, επικαλούμενη ταχύτερη από την αναμενόμενη επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Η προειδοποίηση από τη SNAP «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελισσόμενες επιπτώσεις της μακροοικονομικής επιδείνωσης  στην ψηφιακή διαφήμιση», ανέφερε η RBC σε σημείωμά της, ενώ μείωσε την τιμή στόχο της μετοχής στα 17 δολάρια από 25.

Οι ανησυχίες σχετικά με μια κάμψη των διαφημιστικών δαπανών προκάλεσαν σοκ σε όλες τις μετοχές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει το investing.com. Η Meta έχασε περισσότερο από 7%, η Twitter περισσότερο από 4%, ενώ η Pinterest υποχώρησε περισσότερο από 23%.

Η Zoom Video Communications, εν τω μεταξύ, απέφυγε τις ρευστοποιήσεις, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα και αύξησε την ετήσια καθοδήγησή της, στέλνοντας τις μετοχές της σε άνοδο πάνω από 7%.

Οι εταιρείες συνέχισαν να επισημαίνουν τον αντίκτυπο του πληθωρισμού στα αποτελέσματά τους και τις ανησυχίες για τις προοπτικές ανάπτυξης. Η Abercrombie & Fitch έκανε βουτιά άνω του 30%, καθώς η εταιρεία λιανικών πωλήσεων μείωσε τις προοπτικές εσόδων για το έτος μετά την αναφορά ζημιών πρώτου τριμήνου, λόγω του αυξανόμενου κόστους μεταφοράς και προϊόντων.

Η AutoZone κέρδισε περισσότερο από 4% μετά από καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της οικονομίας, νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, καθώς τα επιτόκια στα ενυπόθηκα δάνεια βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδά τους από το 2009.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες για Wall Street στο χειρότερο εξάμηνο εδώ και δεκαετίες

Στο χειρότερο πρώτο εξάμηνο από το 1962 οδεύει ο Dow Jones, ενώ ο δείκτης &P 500 σημείωσε τη μεγαλύτερη εξαμηνιαία πτώση από το 1970. Την μεγαλύτερη πτώση σε ένα εξάμηνο ιστορικά καταγράφει και ο Nasdaq. Στο 16,6% οι απώλειες του Stoxx 600 στο α' εξάμηνο.