ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μικρά κέρδη στην Wall Street με άνοδο τεχνολογικών μετοχών

Μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια στο 1,5% με 1,75% το 2020, οι δείκτες στην Νέα Υόρκη έκλεισαν σε θετικό έδαφος, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσε ο τεχνολογικός τομέας.

Την καλή πλευρά της χθεσινής απόφασης της Fed για τα επιτόκια είδαν οι επενδυτές στην Wall Street και οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με μικρή άνοδο, ενώ σημαντικότερη ήταν, για λόγους που σχετίζονται με τα θέματα του εμπορίου, η άνοδος του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq.

Ειδικότερα, η απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και να προαναγγείλει σταθερή νομισματική πολιτική το 2020, μπορεί να μην ήταν ευθυγραμμισμένη με τις απαιτήσεις του προέδρου Τραμπ για μειώσεις, αλλά πάντως φαίνεται να αποκλείει μια αυστηρότερη πολιτική τον επόμενο χρόνο, με αυξήσεις επιτοκίων, που θα είχαν αρνητική επίδραση στις μετοχές.

Οι αποφάσεις της Fed, εν πολλοίς αναμενόμενες, συνοδεύθηκαν από την προαναγγελία διατήρησης μιας «διευκολυντικής στάσης». Η ανακοίνωση της Fed για τα επιτόκια σημειώνει πως «η Επιτροπή (FOMC) κρίνει ότι η σημερινή στάση της νομισματικής πολιτικής είναι κατάλληλη για να στηρίξει μια σταθερή επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας, την ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στο συμμετρικό στόχο του 2%».

Την παράσταση στη συνεδρίαση έκλεψαν οι «βαριές» μετοχές του τεχνολογικού τομέα, (Apple, Intel κ.α.), λόγω των προσδοκιών ότι στις 15 Δεκεμβρίου δεν θα επιβληθούν νέοι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα, που αυτή την φορά θα επηρέαζαν σοβαρά τα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1% κλείνοντας στις 27.910, ο S&P κατέγραψε μικρή άνοδο 0,27% στις 3.141 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq είχε την καλύτερη επίδοση, καθώς σημείωσε άνοδο 0,44% κλείνοντας στις 8.656 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wall street, agores, market
ΑΓΟΡΕΣ

Στήριξη από την Apple στον S&P 500, πτώση σε ενέργεια και τράπεζες

Οι πληροφορίες για αύξηση της παραγωγής του iPhone ανέβασαν την Apple και επέτρεψαν να κλείσει με κέρδη ο S&P 500 παρά την πτώση ενεργειακών και τραπεζικών μετοχών. Καθησυχαστική κατάθεση Πάουελ στη Βουλή.
Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

Προσεκτικές κινήσεις στη Wall, έτοιμος για νέο ρεκόρ ο Nasdaq

Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε σε υψηλό 14 ετών, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης PMI κατέγραψε νέο ρεκόρ στις 62,6 μονάδες. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,48%.