ΓΔ: 878.02 0.29% Τζίρος: 9.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Σε τροχιά σταθεροποίησης το ΧΑ, κέρδη άνω του 3% για Τρ. Πειραιώς

Ικανοποίηση από τους επενδυτές για τα μεγέθη α' εξαμήνου των ελληνικών τραπεζών, σημαντική ενίσχυση για τη ΔΕΗ στο +2,1%. Πιέσεις για ΟΤΕ και Coca-Cola HBC.

Ήπια κέρδη καταγράφει η εγχώρια αγορά με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται κοντά στο επίπεδο των 870 μονάδων και πρωταγωνίστρια τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς, μετά την ανακοίνωση των μεγεθών α’ εξαμήνου. 

Σταθεροποιητική είναι η πορεία και των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εταιρικές ανακοινώσεις, ενώ ο Stoxx 600 εμφανίζει οριακές απώλειες 0,13%. 

Στις 11:36 ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει άνοδο 0,11% στις 870,76 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 18,10 εκατ. ευρώ, με 37 μετοχές να εμφανίζουν κέρδη αλλά και 37 να κινούνται πτωτικά. Στο +0,12% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,23% υψηλότερα. 

Κέρδη 0,84% για τον τραπεζικό δείκτη, αν και ξεκίνησε πτωτικά τη συνεδρίαση, με τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς να ενισχύεται 3,49%, μετά την ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών οικονομικών μεγεθών α’ εξαμήνου, αλλά και αναβάθμισης των εκτιμήσεών της για το σύνολο του έτους. Άνοδος 0,30% για τον τίτλο της Alpha Bank, η οποία, επίσης, ανακοίνωσε θετικά μεγέθη α’ εξαμήνου χθες μετά το πέρας της συνεδρίασης. Στο +0,25% η Eurobank και κέρδη 1,41% για την Εθνική Τράπεζα

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ανακοίνωσαν μεγέθη α’ εξαμήνου τα οποία φαίνεται ότι ικανοποιούν πλήρως τους επενδυτές, ενώ παράλληλα διαψεύδουν ορισμένα αρνητικά σενάρια που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα, αναφορικά με τις επιπτώσεις τόσο του υψηλού πληθωρισμού όσο και της πιο σφιχτής νομισματικής πολιτικής στην πορεία των οικονομικών τους στοιχείων. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ισχυρά κέρδη άνω του 2% εμφανίζει η ΔΕΗ μετά από αρκετή νευρικότητα για τη μετοχή στις δύο προηγούμενες συνεδρίασης. Αντίθετα πτώση 1,18% σημειώνει η μετοχή της Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,65%, ενώ -0,29% κινείται ο ΟΠΑΠ
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ