Φωτο: Shutterstock

Alpha Bank: Τι κρύβει η «βουτιά» των 4 δευτερολέπτων

Μια ανοιχτή εντολή πώλησης μετοχών της Alpha Bank προκάλεσε την «βύθιση» της μετοχής της τράπεζας για διάστημα 4 δευτερολέπτων.

Συναγερμό προκάλεσε στην αγορά η αιφνίδια «βύθιση» που σημείωσε η μετοχή της Alpha Bank για διάστημα λίγων δευτερολέπτων. Η μετοχή της τράπεζας κινούνταν ήπια πτωτικά και βρίσκονταν στα 1,86 ευρώ ωστόσο η επόμενη πράξη έγινε στα 1,76 ευρώ σημειώνοντας απώλειες σχεδόν κατά 6%.

Η «βουτιά» της μετοχής σημειώθηκε στις 13.45 και είχε διάρκεια 4 δευτερολέπτων. Η ασυνήθιστη βύθιση προκάλεσε συναγερμό στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ παραλίγο να ενεργοποιηθεί το αυτόματο σύστημα διακοπής των συναλλαγών, το οποίο ενεργοποιείται όταν εντοπίζονται ασυνήθιστες διακυμάνσεις.

Ωστόσο μετά το μικρό αριθμό συναλλαγών, ύψους περίπου 50.000 τεμαχίων, στο διάστημα των 4 δευτερολέπτων η μετοχή επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα τιμών της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες την αναστάτωση προκάλεσε trader ο οποίος εισήγαγε από λάθος ανοιχτή εντολή πώλησης μετοχών της Alpha Bank. Η εντολή συνδεόταν με τη μεσημεριανή δημοπρασία για τα παράγωγα.

Αυτή την ώρα, 16.39, η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται στα 1,8570 ευρώ σημειώνοντας μικρή πτώση 0,75% ενώ έχουν αλλάξει χέρια 2,4 εκατ. μετοχές συνολικής αξίας 4,4 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί το Χρηματιστήριο δεν ακολουθεί τα ρεκόρ των ελληνικών ομολόγων

Στάσιμος φέτος ο Γ. Δείκτης με «βαρίδι» τις τράπεζες (-9%), παρά την εντυπωσιακή μείωση απόδοσης των ομολόγων κατά 36%. Τα blue chips δεν είναι πια φθηνά, ενώ οι επενδυτές περιμένουν δείγματα γραφής από τις τράπεζες.
ΑΓΟΡΕΣ

Κόβει την φόρα του Χρηματιστηρίου το «βαρίδι» των τραπεζικών μετοχών

Με οριακή άνοδο έκλεισε ο Γενικός Δείκτης. Τα καλά νέα για το ομόλογο της Alpha και το ιστορικό χαμηλό στα 5ετή ομόλογα «εξουδετερώθηκαν» από την επιφυλακτική έκθεση της Goldman Sachs για τις τράπεζες.