ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mytilineos
Φωτο: Mytilineos

Citigroup: Αναμένει θετικές εκπλήξεις από τα μεγέθη γ' τριμήνου της Mytilineos

Στα 45 ευρώ διατηρεί την τιμή - στόχο για τη μετοχή η αμερικανική τράπεζα, εκτιμώντας ότι τα EBTIDA για το γ' τρίμηνο θα φθάσουν στα 260 εκατ. με ετήσια αύξηση 20%.΄

Σε «Positive Catalyst Watch», θέτει η Citi τη μετοχή της Mytilineos για τις επόμενες 30 ημέρες, εν αναμονή της ανακοίνωσης των μεγεθών εννεάμηνου της εισηγμένης στις 26 Οκτωβρίου, για τα οποία η αμερικανική τράπεζα σημειώνει ότι περιμένει σειρά θετικών εκπλήξεων. 

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου είναι πιθανό να αντανακλούν την ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τις προσδοκίες για 260 εκατ. ευρώ EBITDA στο τρίμηνο, δηλαδή με άνοδο 20%. 

Η εξέλιξη των κερδών στον τομέα του αλουμινίου θα πρέπει να παραμείνει σε γενικές γραμμές σταθερή, δεδομένης της προώθησης της πώλησης της παραγωγής, ενώ το κόστος των πρώτων υλών δεν φαίνεται να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Οι δυνητικές θετικές εκπλήξεις μπορούν να προέλθουν από: 

  • τη διάθεση ηλιακής δυναμικότητας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, 
  • την περαιτέρω ενίσχυση του αγωγού δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, 
  • τα σταθερά κέρδη στον τομέα του φυσικού αερίου και της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας έναντι των προσδοκιών για ομαλοποίηση και 
  • την αύξηση του καθαρού χρέους από επενδύσεις κεφαλαίου κίνησης. 

Επισημαίνεται ότι η Citi δίνει τιμή στόχο για τη μετοχή στα 45 ευρώ, δηλαδή ανοδικό περιθώριο που υπερβαίνει το 40%.

Οι εκτιμήσεις για τα μεγέθη της Mytilineos

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mytilineos
ΑΓΟΡΕΣ

Στα 37 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για τη Mytilineos η Citi

Στην έκθεση αναπτύσσονται οι τρεις βασικοί καταλύτες που στηρίζουν την πορεία της εισηγμένης, ενώ διατηρείται η σύσταση «αγορά» και στο θετικό σενάριο η τιμή - στόχος μπορεί να φθάσει και στα 44 ευρώ.
Evaggelos Mytilineos, Mytilineos
ΑΓΟΡΕΣ

Mytilineos: Placement του 3,1% των μετοχών από τον Ευ. Μυτιληναίο

Τη συναλλαγή, που έχει στόχο την ενίσχυση του free float και της εμπορευσιμότητας έχουν αναλάβει η Citi και η Morgan Stanley. Οι ίδιες τράπεζες έχουν αναλάβει και τον σχεδιασμό ενδεχόμενης παράλληλης εισαγωγής στο Λονδίνο.