ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

ΕΑΔ: 317 πρόστιμα σε φορείς για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου

Σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023 διενήργησε ελέγχους σε 4.287 ιδιωτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα του δημοσίου (νοσοκομεία, δήμοι, ΔΟΥ).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: «Όχι» σε αίτηση καταστηματαρχών για ακύρωση της απαγόρευσης του καπνίσματος

Το ΣτΕ έκρινε ότι το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι αντίθετο σε συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος, ενώ παράλληλα συνιστά θεμιτό περιορισμό της ελευθερίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμία παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου στο 86% των καταστημάτων που ελέγχθησαν

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από το σύνολο των 352 καταστημάτων που ελέγχθησαν το διάστημα από τις 6 έως και τις 16 Ιανουαρίου 2020, δεν καταγράφηκε καμία παράβαση για το 86% των περιπτώσεων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θετική η ανταπόκριση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Πολίτες και επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν θετικά στην εφαρμογή αλλά και στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Από το σύνολο των 199 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 76 % των περιπτώσεων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πήρε φωτιά» η τηλεφωνική γραμμή για τον αντικαπνιστικό νόμο

Αυξημένος ήταν ο αριθμός τηλεφωνημάτων προς τη τηλεφωνική γραμμή «1142» για τον αντικαπνιστικό νόμο, αφού τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της δέχθηκε 342 κλήσεις, σε σχέση με τις 235 της «πρεμιέρας».
Mitsotakis-Thessaloniki
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό σχέδιο κατά του καπνίσματος από τον Μητσοτάκη

Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καπνίσματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκης. «Η απαγόρευση του καπνίσματος αποτελεί μία τολμηρή πρωτοβουλία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πλούσια Ελλάδα επιδοτεί θερμάστρες για καπνιστές

Σε μια χώρα που δίνει μόνο 68 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης και πολλές οικογένειες μένουν στο κρύο, ο υπουργός Υγείας υπόσχεται να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην κρυώνουν οι καπνιστές σε υπαίθριους χώρους καταστημάτων.