ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Γαλλία: Πρόστιμο 300.000 ευρώ σε εταιρεία που ανήκει σε κυπριακό όμιλο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Les Echos, 874 πελάτες έχασαν 3,3 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ Ιανουαρίου 2019 και Σεπτεμβρίου 2021, ενώ περίπου σαράντα εξ αυτών υπέβαλαν μήνυση με την άσκηση αστικής αγωγής.

Η γαλλική Αρχή Χρηματοοικονομικών Αγορών (AMF) επέβαλε πρόστιμο 300.000 ευρώ στην εταιρεία France Safe Media (FSM) η οποία δραστηριοποιείται στη Γαλλία και ανήκει στον κυπριακό όμιλο VPR Safe Financial Group, αναφέρει η ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας Les Echos.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ η τελευταία πρότεινε εργαλεία για επένδυση σε Συμβάσεις επί Διαφορών (CFD), τα οποία είναι προϊόντα υψηλής κερδοσκοπίας που επιτρέπουν να στοιχηματίσει κανείς στην άνοδο ή την πτώση των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων (μετοχές, κρυπτονομίσματα, παράγωγα κ.λπ.) χωρίς ποτέ να τα κατέχει.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα 874 πελάτες έχασαν 3,3 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ Ιανουαρίου 2019 και Σεπτεμβρίου 2021, ενώ περίπου σαράντα εξ αυτών υπέβαλαν μήνυση με την άσκηση αστικής αγωγής. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι τον Αύγουστο του 2022, η κυπριακή ρυθμιστική αρχή ανέστειλε την εξουσιοδότηση του VPR Safe Financial Group να ασκεί τις δραστηριότητές του στη Γαλλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πρόστιμο 120.000 ευρώ σε χοιροτροφικές μονάδες για κακοποίηση ζώων

Σε βάρος των δύο εταιρειών, της Sarl Kerdoncuff και της Scea de Trébeolin, τις οποίες διαχειρίζεται ο Ντομινίκ Κερντονκάφ, ηλικίας 57 ετών, επιβλήθηκε επίσης η απαγόρευση να έχουν στην κατοχή τους ζώα για ένα διάστημα ενός έτους.
united, nations, OHE
ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνής καταδίκη για την επίθεση Τουρκοκυπρίων σε κυανόκρανους του ΟΗΕ

ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία, τρία από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν τα οργανωμένα επεισόδια που προκάλεσαν σήμερα το πρωί οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στη νεκρή ζώνη.
Kypros-Anastasades
ΔΙΕΘΝΗ

Αναστασιάδης: Μήνυμα σ' όσους επιχειρούν ένταση η παρουσία του γαλλικού ναυτικού

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης σημείωσε ότι η παρουσία του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle συμβάλλει στον στόχο επίτευξης μιας μόνιμης παρουσίας του γαλλικού ναυτικού στην περιοχή.