ΓΔ: 1482.07 0.30% Τζίρος: 39.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:51:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στρατηγική συνεργασία 8 εκατ. με την Microsoft σύναψε η Κύπρος

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η κυπριακή κυβέρνηση συνάπτει στρατηγική συμφωνία τέτοιου μεγέθους, με οριζόντιες προεκτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου.

Μεγάλης σημασίας για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της αποδοτικότητας της κρατικής μηχανής είναι η συμφωνία-πλαίσιο (Enterprise Agreement), ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει συνάψει το υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου με την εταιρεία-κολοσσό στον τομέα της τεχνολογίας, Microsoft.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αφορά στην προμήθεια αδειών λογισμικού Microsoft 365 για 10,000 χρήστες, ενώ περιλαμβάνει μία πλούσια σειρά σύγχρονων εργαλείων, τα οποία υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών και διαδικασιών. Ειδικότερα, προνοεί την παροχή αδειών χρήσης για υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εργαλείων ασφαλούς συνεργασίας και διακίνησης εγγράφων, υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους, εργαλείων διαχείρισης έργων, αναφορών και ανάπτυξης προσαρμοσμένου περιβάλλοντος χρήστη για εύκολη διαχείριση αντικειμένου εργασίας, κλπ.

Επιπλέον της προμήθειας των παραπάνω αδειών, προβλέπεται και η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης από εξειδικευμένο προσωπικό της Microsoft καθώς και συγκεκριμένες υπηρεσίες υλοποίησης του αναδόχου/πιστοποιημένου συνεργάτη της Microsoft. Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνονται και εκπαιδεύσεις στελεχών ως προς την βέλτιστη χρήση των εν λόγω εργαλείων, γεγονός που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά και στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοσίων λειτουργών.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η κυπριακή κυβέρνηση συνάπτει στρατηγική συμφωνία τέτοιου μεγέθους, με οριζόντιες προεκτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου. Ταυτόχρονα, η συμφωνία αναμένεται να συμβάλει σημαντικά και στην επιτυχή εφαρμογή του πλαισίου ευέλικτης εργασίας στον δημόσιο τομέα, απαραίτητη προϋπόθεση για το οποίο αποτελεί η αξιοποίηση εργαλείων συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, Νικόδημο Δαμιανού, η υπογραφή της Συμφωνίας αποτελεί για την Κύπρο το έναυσμα για μία διευρυμένη συνεργασία με την Microsoft, η οποία αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά στην εκπλήρωση των στρατηγικών μας επιδιώξεων. «Η δημιουργία ενός σύγχρονου, ψηφιακού κράτους, που να εξυπηρετεί γρήγορα και αποτελεσματικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του τόπου, βρίσκεται στο επίκεντρο του κυβερνητικού προγράμματος διακυβέρνησης», δήλωσε ο υφυπουργός, συμπληρώνοντας πως «ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί τον κύριο μας συνεργάτη σε αυτή την προσπάθεια».

Από πλευράς εταιρείας, η Διευθύνουσα Σύμβουλος για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κα Γιάννα Ανδρονοπούλου, δήλωσε: «Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μέλλοντος της Κύπρου, ενισχύοντας την αποδοτικότητα του δημόσιου τομέα και βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αντιπροσωπεύει την προσπάθειά μας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη δημιουργία ενός ακόμα πιο σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους για όλους».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Gaza-Palestine
ΔΙΕΘΝΗ

Απέπλευσε από την Λάρνακα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους παροχής βοήθειας στη Γάζα μετά την προειδοποίηση του ΟΗΕ για επικείμενο λιμό εν μέσω της απότομης μείωσης των διεθνών χερσαίων παραδόσεων βοήθειας.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Microsoft ενισχύει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης με επιπλέον προσωπικό

Η εταιρεία επιθυμεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στα εργαλεία της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με την τάση τους να παράγουν παράξενο περιεχόμενο.