ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Τραβάει «χειρόφρενο» η ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας

Η πορεία της οικονομικής ανάπτυξης στην αναπτυσσόμενη Ασία παραμένει θετική, αλλά αναμένεται να επιβραδυνθεί, καθώς το εμπόριο και οι επενδύσεις παρουσιάζουν κάμψη.

Η πορεία της οικονομικής ανάπτυξης στην αναπτυσσόμενη Ασία παραμένει θετική, αλλά αναμένεται να επιβραδυνθεί, καθώς το εμπόριο και οι επενδύσεις παρουσιάζουν κάμψη, σύμφωνα με τα στοιχεία της αναθεωρημένης αναφοράς που παρουσίασε σήμερα, η τράπεζα Asian Development Bank, με έδρα την Μανίλα.

Η αναφορά αυτή (Asian Development Outlook -ADO 2019) προβλέπει την οικονομική ανάπτυξη στις 45 οικονομίες της αναπτυσσόμενης Ασίας σε ποσοστό 5,4% για το 2019 και σε ποσοστό 5,5% για το 2020.

Τα ποσοστά αυτά οικονομικής ανάπτυξης έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω, καθώς σε προηγούμενη αναφορά της, η τράπεζα εκτιμούσε ανάπτυξη 5,7% για το 2019 και 5,6% για το 2020.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tajani
ΔΙΕΘΝΗ

Ταγιάνι: Εργαζόμαστε με στόχο τη μείωση της έντασης στην Ερυθρά θάλασσα

«Η αναφορά μας είναι σε ευρωπαϊκή αποστολή διαφορετική από την σημερινή, με διαφορετικούς κανόνες ενεργοποίησης με την συμμετοχή και της Γαλλίας, αποτελεί βραχυπρόθεσμο στόχο», εξήγησε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.