ΓΔ: 2479.58 -1.29% Τζίρος: 58.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:44:34
Σημαίες ΗΠΑ Μεξικό
Οι σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού κυματίζουν στα σύνορα υπό ηλιόλουστο ουρανό.

Μεξικό: Ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες

«Έχουμε αρχίσει ήδη να στέλνουμε (τους στρατιώτες)», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού κατά τη διάρκεια της πρωινής της συνέντευξης Τύπου.

Το Μεξικό άρχισε σήμερα την ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως υποσχέθηκε χθες σε αντάλλαγμα για την αναστολή της απειλής της Ουάσινγκτον να επιβάλλει τελωνειακούς δασμούς 25% στα μεξικανικά προϊόντα, ανακοίνωσε η πρόεδρός του Κλαούντια Σέινμπαουμ.

«Έχουμε αρχίσει ήδη να στέλνουμε (τους στρατιώτες)», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού κατά τη διάρκεια της πρωινής της συνέντευξης Τύπου.

Η αρχηγός του κράτους διευκρίνισε ότι οι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί εντός των Πολιτειών, οι οποίες «δεν έχουν τόσα προβλήματα ασφάλειας». «Πρόκειται για μια ανάπτυξη που δεν αφήνει την υπόλοιπη χώρα χωρίς ασφάλεια».

Ο μεξικανικός Τύπος κάνει λόγο από σήμερα το πρωί για την επιστράτευση στρατιωτών και μελών της Εθνοφρουράς προς διάφορες πόλεις στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Τιχουάνα και η Ματαμόρος.

Το Γαλλικό Πρακτορείο παρατήρησε επίσης σχεδόν 300 στρατιώτες στο αεροδρόμιο της Μέριντα, στη νότια Πολιτεία Γιουκατάν.

Τη Δευτέρα, οι δύο πρόεδροι ανακοίνωσαν σχεδόν ταυτόχρονα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέστειλαν για έναν μήνα την εφαρμογή των τελωνειακών δασμών, οι οποίοι πρόκειται να αυξήσουν κατά 25% την τιμή επί των εισαγωγών από το Μεξικό αρχής γενομένης από σήμερα.

Σε αντάλλαγμα, το Μεξικό δεσμεύτηκε να στείλει 10.000 στρατιώτες στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες «για να σταματήσουν τη ροή της φαιντανύλης (θανατηφόρου οπιοειδούς) και των παράτυπων μεταναστών» στις ΗΠΑ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιέσεις στο Μεξικό για κοινές επιχειρήσεις κατά εργαστηρίων φαιντανύλης

Οι ΗΠΑ πιέζουν το Μεξικό να επιτρέψει κοινές επιχειρήσεις με αμερικανικές δυνάμεις για καταστροφή εργαστηρίων φαιντανύλης, σύμφωνα με τους New York Times. Ο Τραμπ μίλησε ακόμη και για πιθανά πλήγματα κατά καρτέλ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιορδανία: Αναχαιτίστηκαν 4 ιρανικοί πύραυλοι, επίθεση σε βάση ΗΠΑ

Τα αντιαεροπορικά της Ιορδανίας ανέχαισαν και κατέρριψαν τέσσερις ιρανικούς πυραύλους στον εναέριο χώρο της χώρας, χωρίς θύματα ή υλικές ζημιές, ενώ το Ιράν δήλωσε πως στόχευσε αμερικανική βάση στην Ιορδανία.
Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά φορέων της Κούβας, ακόμη και στο Υπουργείο Τουρισμού

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε νέες κυρώσεις σε κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών σχετικών με τον τουρισμό, το πετρέλαιο και τις ένοπλες δυνάμεις, χαρακτηρίζοντάς τους «πυλώνες» της κυβέρνησης.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά δεκάδων στόχων στο Ιράν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο κύμα βομβαρδισμών σε στόχους στο Ιράν για δεύτερη νύχτα, πλήττοντας αντιαεροπορικά, ραντάρ, πυραυλικά συστήματα και drones, δηλώνοντας πως εγγυώνται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στο στενό του Ορμούζ.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Ενεργοποίηση σειρήνων αεράμυνας στο Μπαχρέιν λόγω αμερικανικών βομβαρδισμών

Σειρήνες αεράμυνας ήχησαν στο Μπαχρέιν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, καλώντας τους πολίτες να μείνουν ψύχραιμοι και να καταφύγουν σε ασφαλή σημεία, ενώ εξελίσσονται αεροπορικές επιδρομές κατά του Ιράν.