ΓΔ: 2020.9 -0.61% Τζίρος: 189.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:56:32
Λίβανος
Shutterstock

Το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε η προεδρία του Λιβάνου

Σύμφωνα με την προεδρία του Λιβάνου θα πρόκειται για μία 24μελή κυβέρνηση, που σχηματίστηκε μετά από συνομιλίες τριών εβδομάδων με τα αντιμαχόμενα πολιτικά κόμματα.

Ο Λίβανος προχώρησε στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης σήμερα, ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας, μετά από μία ασυνήθιστη, αλλά και άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στη διαδικασία, που έφερε πιο κοντά την πρόσβαση του Λιβάνου σε χρηματοδοτήσεις αποκατάστασης των ζημιών, από τον καταστροφικό πόλεμος της προηγούμενης χρονιάς, μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολά.

Σύμφωνα με την προεδρία του Λιβάνου θα πρόκειται για μία 24μελή κυβέρνηση, που σχηματίστηκε μετά από συνομιλίες τριών εβδομάδων με τα αντιμαχόμενα πολιτικά κόμματα.

Οι κυβερνητικές θέσεις μοιράστηκαν ανάλογα με τις σέχτες, ενώ προηγήθηκαν ημέρες πολιτικού αδιεξόδου σχετικά με το διορισμό μουσουλμάνων σιιτών υπουργών, που συνήθως διορίζονταν από την Χεζμπολά που έχει την υποστήριξη του Ιράν, αλλά και το Ανώτερο Σιιτικό Συμβούλιο του Λιβάνου (Αμάλ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο υπουργείο για την Έρευνα και Ανάπτυξη προανάγγειλε ο Κ. Μητοστάκης

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε σχέδιο για ίδρυση Υπουργείου Έρευνας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά τις εκλογές, επιδιώκοντας ενοποίηση ερευνητικού χώρου και σταθερή κρατική χρηματοδότηση με διαφανή κριτήρια.