ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η αύξηση της θερμοκρασίας θα οδηγούσε σε πείνα το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού

Σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης που σημείωσε πως η κλιματική αλλαγή δεν απειλεί μόνο ανθρώπινες ζωές αλλά επίσης τις υποδομές και τα μνημεία.

Σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και διοργάνωσε ο οργανισμός που υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, friends of Europe.

Όλοι οι ομιλητές στο συνέδριο ήταν εξαιρετικά ανήσυχοι για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και μάλιστα ανέφεραν ότι ο κίνδυνος δεν είναι απλώς μπροστά μας αλλά είναι ήδη στην πόρτα μας. Ειδικά η Koko Warner διευθύντρια για τις επιπτώσεις, ευπάθειες και κινδύνους στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος (UNFCCC) υπογράμμισε ότι αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα θα αντιμετωπίσουμε μη διαχειρίσιμες καταστάσεις.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι μια  αύξηση της θερμοκρασίας της γης κατά 3 βαθμούς κελσίου, που αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ πιθανή αν συνεχίσουμε έτσι, θα οδηγούσε την παγκόσμια κοινότητα να έχει έλλειψη σε τρόφιμα σε ποσοστό που θα αγγίξει το 60%. Και βεβαίως οι φυσικές καταστροφές θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση θέτοντας σε σοβαρότατο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και υποδομές. 

Ο Κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα όπως πρόσφατα στο Μάτι και στην Μάνδρα αλλά και στο έγκλημα που συντελείται με την τεράστια φωτιά του Αμαζονίου. Επίσης τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή δεν απειλεί μόνο τις ανθρώπινες ζωές και τις υποδομές αλλά και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

«Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα προστατευόμενα μνημεία από την UNESCO και είμαστε η χώρα που πραγματικά βρισκόμαστε σε άμεσο κίνδυνο. Τα μέτρα λοιπόν που οφείλει να λάβει η παγκόσμια κοινότητα δεν αφορούν μόνο το παρόν και το μέλλον μας αλλά και το παρελθόν μας και δη την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά» ανέφερε..

Ομιλητές στο συνέδριο ήταν επίσης ο Humberto Delgado Rosa, διευθυντής Φυσικού Κεφαλαίου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Luc Bas, περιφερειακός διευθυντής της Ευρώπης, Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και ο Renato De Filippo, Διευθυντής για την Κλιματική Πολιτική και τους Μηχανισμούς Αγοράς της πετρελαϊκής εταιρείας Eni.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

klima
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραματική προειδοποίηση για κόστος 700 δισ. από την κλιματική αλλαγή

Έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στη χώρα μας εξέφρασε, ο επίτιμος καθηγητής Φυσικής στο ΑΠΘ, Χρήστος Ζερεφός που σημειώνει πως «θα είμαστε χωρίς επιστροφή όταν το ακραίο γίνει σύνηθες».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ποιοι θα πληρώσουν τον βαρύ λογαριασμό της κλιματικής αλλαγής

Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 1,2 βαθμούς Κελσίου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια απειλώντας μεγάλες ομάδες πληθυσμού που θα πληγούν από την κλιματική αλλαγή.
Klima, Kllimatiki Allagi
ΔΙΕΘΝΗ

«Ακραίος» κίνδυνος για το 71% της παραγωγής τροφίμων ως το 2045 λόγω ζέστης

Μέχρι το 2045, 64 χώρες, που αντιπροσωπεύουν σήμερα το 71% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων, θα επηρεαστούν από αυτόν τον «ακραίο κίνδυνο». Ανάμεσά τους η Ινδία, η Κίνα, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ.