ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Τζρεντριχ Μερτζ στο βήμα
Φώτο: Shutterstock

Έκκληση για ομόνοια, εμπιστοσύνη και συνεργασία από τον Φρίντριχ Μερτς

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: η Γερμανία πρέπει να γίνει οικονομικά ισχυρότερη, ασφαλέστερη, δικαιότερη και σύγχρονη», είπε σε πασχαλινό βίντεο που κυκλοφόρησε από το CDU.

Ο Φρίντριχ Μερτς, ο πιθανότατα επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας, ζήτησε ανανέωση της εθνικής εμπιστοσύνης και ενότητας καθώς προσπαθεί να προωθήσει την πλατφόρμα του κεντροδεξιού κόμματός του, Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) πριν σχηματίσει νέα κυβέρνηση στις αρχές του επόμενου μήνα, ανέφερε το DPA.

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: η Γερμανία πρέπει να γίνει οικονομικά ισχυρότερη, ασφαλέστερη, δικαιότερη και σύγχρονη», είπε ο Μερτς σε πασχαλινό βίντεο που κυκλοφόρησε από το CDU.

Ο Μερτς είπε ότι η συμφωνία συνασπισμού μεταξύ της συμμαχίας CDU/CSU και των Σοσιαλδημοκρατών ήταν το αποτέλεσμα εντατικοποιημένων διαπραγματεύσεων και μιας νέας αίσθησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο βασικών μετριοπαθών κομμάτων της χώρας.

«Δεσμευόμαστε να επενδύσουμε στη βιομηχανία, να παρέχουμε φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να διασφαλίσουμε αξιόπιστο ενεργειακό εφοδιασμό. Και κάνουμε τη χώρα μας ασφαλέστερη - τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά», είπε.

Ο Μερτς είπε ότι το πασχαλινό μήνυμα ελπίδας και ανανέωσης είναι ιδιαίτερα επίκαιρο φέτος.

«Μετά τις μέρες του σκότους έρχεται το φως», είπε, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Γερμανία στον οικονομικό, κοινωνικό και γεωπολιτικό τομέα. «Υπάρχει ακόμη λόγος για ελπίδα. Στο χέρι μας είναι να οικοδομήσουμε το μέλλον», πρόσθεσε.

Τόνισε την πρόθεση της Γερμανίας να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στην Ευρώπη και στην παγκόσμια σκηνή.

Η Γερμανία, είπε, απευθυνόμενος στους κατοίκους της χώρας, χρειάζεται περισσότερη συνεργασία και λιγότερη δυσπιστία. «Μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας καλύτερης ατμόσφαιρας στη χώρα μας - με εμπιστοσύνη, σεβασμό και θέληση να προχωρήσουμε μαζί», είπε.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Τόρστεν Φράι νέος επικεφαλής ΚΟ CDU/CSU στη Γερμανία με 91,9%

Ο Τόρστεν Φράι εξελέγη νέος αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU, λαμβάνοντας το 91,9% των ψήφων, διαδεχόμενος τον Γενς Σπαν που παραιτήθηκε μετά από αντιδράσεις για απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας.
Λογότυπο AfD Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Στελέχη του AfD τραγούδησαν τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας

Ηγετικά στελέχη της AfD τραγούδησαν τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας σε προεκλογική εκδήλωση στη Σαξονία-Άνχαλτ, ενώ ο Μπγερν Χέκε δήλωσε ότι μόνο οι Ανατολικογερμανοί είναι «βέροι» Γερμανοί.
Λογότυπο AfD Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

AfD πρώτη στις προτιμήσεις, αμφισβήτηση για μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία

Η AfD παραμένει πρώτη στις δημοσκοπήσεις με 26%, ακολουθεί η Χριστιανική Ένωση με 22%. Το 70% των πολιτών δεν κατανοεί τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, ενώ αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και τον καγκελάριο.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Βάιντελ και Χρουπάλα παραμένουν επικεφαλής της AfD στη Γερμανία

Στο συνέδριο της AfD στην Ερφούρτη επανεξελέγησαν οι πρόεδροι Άλις Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα με 81,3% και 70,05% αντίστοιχα, παρά την εσωκομματική κριτική που αντιμετωπίζουν για τις προσωπικές και πολιτικές τους στάσεις.
Γιάννης Λοβέρδος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερολίνο: Ο Γ. Λοβέρδος κάλεσε τους απόδημους να ψηφίσουν

Ο Γιάννης Λοβέρδος κάλεσε από το Βερολίνο τους Έλληνες του εξωτερικού να συμμετάσχουν στις εκλογές, τόνισε τις επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα, ενώ ανακοίνωσε διαφημιστική καμπάνια για ενίσχυση της συμμετοχής.