ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Ρωσία επενδύει 24 εκατ. ευρώ για τη δική της Wikipedia

Κονδύλια ύψους περίπου 24 εκατ. ευρώ αναμένεται να επενδύσει την επόμενη τριετία το ρωσικό κράτος προκειμένου να δημιουργήσει τη δική του εκδοχή της wikipedia.

Στα προσεχή τρία χρόνια η ρωσική κυβέρνηση προγραμματίζει να διαθέσει 1,7 δισ. ρούβλια (24 εκατομμυρίων ευρώ) για την δημιουργία της ρωσικής εκδοχής της Wikipedia.

Η είδηση έγινε γνωστή από την οικονομική εφημερίδα Vedomosti η οποία επικαλείται σχετικό παράρτημα του προϋπολογισμού του 2020 και το σχέδιο προγραμματισμού για την περίοδο 2021-2022.

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, την υλοποίηση του έργου θα αναλάβουν οι εκδόσεις «Μεγάλη Ρωσική Εγκυκλοπαίδεια». Τα σχετικά κονδύλια για την υλοποίηση του έργου θα διατεθούν σε τρεις διαφορετικές δόσεις κατά την διάρκεια των τριών ετών 2020, 2021 και 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Facebook και Google ξανά στο στόχαστρο των εισαγγελέων

Για ακόμη μια φορά βρίσκονται στο στόχαστρο οι κολοσσοί της τεχνολογίας Facebook και Alphabet, καθώς πολιτειακές Αρχές ανοίγουν νέες εισαγγελικές έρευνες για κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης και στρέβλωσης του ανταγωνισμού.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook στηρίζει την μάχη για τον εμβολιασμό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλωσόρισε την δέσμευση του Facebook Inc να κατευθύνει τους χρήστες του που αναζητούν πληροφορίες για εμβόλια στις πλατφόρμες του στο Instagram και στο Facebook σε άλλους ιστοτόπους που διαθέτουν αξιόπιστα στοιχεία.
ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση των ηγετών της G7 για συνέχιση της στήριξης προς την Ουκρανία

Η Κίνα και το Ιράν μπήκαν επίσης στο στόχαστρο του ανακοινωθέντος των G7 για την υλική υποστήριξή τους προς την Ρωσία. Δέσμευση για δράση κατά των τρίτων χωρών που υποστηρίζουν τη ρωσική εισβολή.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές αρχές παρέδωσαν τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι στη μητέρα του

Η εκπρόσωπος του επικριτή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε πως δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι.