ΓΔ: 891.5 -2.33% Τζίρος: 16.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:42:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Facebook και Google ξανά στο στόχαστρο των εισαγγελέων

Για ακόμη μια φορά βρίσκονται στο στόχαστρο οι κολοσσοί της τεχνολογίας Facebook και Alphabet, καθώς πολιτειακές Αρχές ανοίγουν νέες εισαγγελικές έρευνες για κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης και στρέβλωσης του ανταγωνισμού.

Για ακόμη μια φορά βρίσκονται στο στόχαστρο οι κολοσσοί της τεχνολογίας Facebook και Alphabet, καθώς πολιτειακές Αρχές ανοίγουν νέες εισαγγελικές έρευνες για κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης και στρέβλωσης του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal η έρευνα για την Google αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας (που είναι Ρεπουμπλικάνος) έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Τo Facebook αναμένεται να βρεθεί και εκείνο με την σειρά του στο στόχαστρο από ομάδα εισαγγελέων υπό την γενική εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιιμς, λίγο καιρό μετά τον διακανονισμό που είχε συνάψει με την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ και το πρόστιμο των 5 δισ. Δολαρίων που είχε καταβάλλει για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων.

Όσο αναφορά την Google και την μητρική της Alphabet, ο γενικός εισαγγελέας θα εξετάσει τον αντίκτυπο της Google στην αγορά των online διαφημίσεων, καθώς και πιθανό πλήγμα στους καναταλωτές από τον περιορισμό των επιλογών και των πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook στηρίζει την μάχη για τον εμβολιασμό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλωσόρισε την δέσμευση του Facebook Inc να κατευθύνει τους χρήστες του που αναζητούν πληροφορίες για εμβόλια στις πλατφόρμες του στο Instagram και στο Facebook σε άλλους ιστοτόπους που διαθέτουν αξιόπιστα στοιχεία.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρόστιμο 170 εκατ. στο YouTube για την προστασία των παιδιών

Η Google θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 170 εκατ. Δολαρίων που επιβλήθηκε στο YouTube από την από την αμερικανική Federal Trade Commission, για παραβίαση νόμων σχετικά με τους νόμους προστασίας προσωπικών δεδομένων παιδιών.
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Google, Facebook, Microsoft στην κορυφή των δαπανών για lobbying

Ο τομέας της τεχνολογίας ξοδεύει περισσότερα από τους τομείς των φαρμάκων, των ορυκτών καυσίμων, των χημικών και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, που κυριαρχούσαν άλλοτε στην παρασκηνιακή πολιτική πίεση (lobbying).