ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νέα διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Facebook

Ακόμη ένα περιστατικό διαρροής προσωπικών δεδομένων πλήττει το Facebook που επιβεβαίωσε πως περίπου 200 εκατ. αριθμοί τηλεφώνου χρηστών διέρρευσαν μέσα από μια βάση δεδομένων.

Ακόμη ένα περιστατικό διαρροής προσωπικών δεδομένων πλήττει το Facebook που επιβεβαίωσε πως περίπου 200 εκατ. αριθμοί τηλεφώνου χρηστών διέρρευσαν μέσα από μια βάση δεδομένων.

Σύμφωνα με το BBC, η Facebook ερευνά ποιος δημιούργησε την online βάση δεδομένων και την άφησε χωρίς προστασία. Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων με αριθμούς τηλεφώνων και Facebook ID ανακαλύφθηκε σε ένα μη προστατευμένο server που ήταν ευάλωτο σε κάθε ηλεκτρονική απειλή, καθώς δεν υπήρχε καμία προστασία.

Ωστόσο, δεν θεωρείται πως η λίστα δημιουργήθηκε ή κατέστη διαθέσιμη online από το ίδιο το Facebook. Η βάση δεδομένων κατέβηκε αφού το TechCrunch ανέφερε το ζήτημα στην εταιρεία web hosting.

Από τον Απρίλιο του 2018, το Facebook είχε απενεργοποιήσει την λειτουργία που επέτρεπε σε χρήστες να αναζητούν άλλους χρήστες μέσω του αριθμού τηλεφώνου τους καθώς είχαν καταγραφεί περιπτώσεις «κακόβουλων δραστών» που πληκτρολογούσαν εκατομμύρια αριθμούς τηλεφώνου για να βρουν σε ποιους ανήκαν. Σύμφωνα με τους ειδικούς θεωρείται πως αυτή η βάση δεδομένων δημιουργήθηκε μέσω αυτή της λειτουργίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook στηρίζει την μάχη για τον εμβολιασμό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλωσόρισε την δέσμευση του Facebook Inc να κατευθύνει τους χρήστες του που αναζητούν πληροφορίες για εμβόλια στις πλατφόρμες του στο Instagram και στο Facebook σε άλλους ιστοτόπους που διαθέτουν αξιόπιστα στοιχεία.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πρόστιμο 170 εκατ. στο YouTube για την προστασία των παιδιών

Η Google θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 170 εκατ. Δολαρίων που επιβλήθηκε στο YouTube από την από την αμερικανική Federal Trade Commission, για παραβίαση νόμων σχετικά με τους νόμους προστασίας προσωπικών δεδομένων παιδιών.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Υποψίες πως γερμανική εταιρεία πούλησε κατασκοπευτικό λογισμικό στη Τουρκία

Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν μια εταιρεία της Βαυαρίας η οποία είναι ύποπτη ότι προμήθευσε στην Τουρκία λογισμικό που επιτρέπει στις αρχές να κατασκοπεύουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης μέσω των τηλεφώνων τους.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων

Σε 617.222 ανέρχεται στην Ελλάδα ο αριθμός των λογαριασμών Facebook από τους οποίους διέρρευσαν δεδομένα των χρηστών, με την εταιρεία τεχνολογίας να υποστηρίζει ότι το συμβάν λύθηκε τον Αύγουστο του 2019.