ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φρίντριχ Μερτζ
Ο Φρίντριχ Μερτζ μιλά σε συνέντευξη τύπου της CDU/CSU στη Γερμανία.

Μπροστά από την AfD το CDU σε δημοσκόπηση της Bild στη Γερμανία

Τα δύο κόμματα έχουν ήδη χωριστεί έως και τέσσερις μονάδες, η μεγαλύτερη διαφορά από τον Μάρτιο, ανέφερε η εφημερίδα. Στις αρχές Μαΐου, το CDU/CSU και το AfD εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο (24,5%).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση στη Γερμανία που πραγματοποίησε η INSA, η υποστήριξη για το CDU/CSU έχει αυξηθεί εμφανώς στο 27% (+1), ενώ αυτή για την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει μειωθεί στο 23% (-1), ανέφερε η Bild.

Τα δύο κόμματα έχουν ήδη χωριστεί έως και τέσσερις μονάδες, η μεγαλύτερη διαφορά από τον Μάρτιο, ανέφερε η εφημερίδα. Στις αρχές Μαΐου, το CDU/CSU και το AfD εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο (24,5%). Από τότε, το CDU/CSU βρίσκεται σε άνοδο, ενώ το AfD έχει υποχωρήσει.

Η έρευνα του INSA δείχνει επίσης ότι ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Friedrich Merz γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο αξίωμα. Το 36% είναι ικανοποιημένο με το έργο του αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι 13% περισσότερο από ό, τι όταν ανέλαβε καθήκοντα πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Ολόκληρη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι επίσης όλο και πιο δημοφιλής στους Γερμανούς. Το 37% (+8) είναι ικανοποιημένο με αυτό. Ο επικεφαλής της INSA, Χέρμαν Μπρίνκετ, σχολίασε τους λόγους για τη δημοτικότητα της καγκελαρίου: «Η πλειοψηφία των Γερμανών υποστηρίζει τη μεταναστευτική πολιτική του Μερτζ.

Υποστηρίζει τον υπουργό Εσωτερικών, το CDU/CSU είναι ενωμένο. Η επίσκεψη στον Ντόναλντ Τραμπ ήταν επίσης επιτυχής. Ο Μερτς αποκτούσε όλο και περισσότερη εξουσία ως καγκελάριος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDU/CSU κερδίζει στις δημοσκοπήσεις».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Τόρστεν Φράι νέος επικεφαλής ΚΟ CDU/CSU στη Γερμανία με 91,9%

Ο Τόρστεν Φράι εξελέγη νέος αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU, λαμβάνοντας το 91,9% των ψήφων, διαδεχόμενος τον Γενς Σπαν που παραιτήθηκε μετά από αντιδράσεις για απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας.
Λογότυπο AfD Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Στελέχη του AfD τραγούδησαν τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας

Ηγετικά στελέχη της AfD τραγούδησαν τον ύμνο της Ανατολικής Γερμανίας σε προεκλογική εκδήλωση στη Σαξονία-Άνχαλτ, ενώ ο Μπγερν Χέκε δήλωσε ότι μόνο οι Ανατολικογερμανοί είναι «βέροι» Γερμανοί.
Λογότυπο AfD Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

AfD πρώτη στις προτιμήσεις, αμφισβήτηση για μεταρρυθμίσεις στη Γερμανία

Η AfD παραμένει πρώτη στις δημοσκοπήσεις με 26%, ακολουθεί η Χριστιανική Ένωση με 22%. Το 70% των πολιτών δεν κατανοεί τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, ενώ αυξάνεται η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και τον καγκελάριο.
Γερμανικές εκλογές κόμματα
ΔΙΕΘΝΗ

Βάιντελ και Χρουπάλα παραμένουν επικεφαλής της AfD στη Γερμανία

Στο συνέδριο της AfD στην Ερφούρτη επανεξελέγησαν οι πρόεδροι Άλις Βάιντελ και Τίνο Χρουπάλα με 81,3% και 70,05% αντίστοιχα, παρά την εσωκομματική κριτική που αντιμετωπίζουν για τις προσωπικές και πολιτικές τους στάσεις.
Γιάννης Λοβέρδος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερολίνο: Ο Γ. Λοβέρδος κάλεσε τους απόδημους να ψηφίσουν

Ο Γιάννης Λοβέρδος κάλεσε από το Βερολίνο τους Έλληνες του εξωτερικού να συμμετάσχουν στις εκλογές, τόνισε τις επιτυχίες στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα, ενώ ανακοίνωσε διαφημιστική καμπάνια για ενίσχυση της συμμετοχής.