Φώτο: Shutterstock

Βρετανία: Πέθανε 5χρονο αγοράκι, νέο αρνητικό ρεκόρ με νέους 708 θανάτους

Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά αρνητικό ρεκόρ ημέρας. Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν 684 νέοι θάνατοι, έπειτα από μια αύξηση 569 θανάτων την Πέμπτη, 563 την Τετάρτη και 381 την Τρίτη.

Ένα πεντάχρονο αγοράκι πέθανε, έχοντας νοσήσει από τον νέο κορονοϊό, στη Βρετανία, με τη χώρα να καταγράφει σήμερα 708 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19 σε διάστημα μίας ημέρας, ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, βάσει του οποίου το σύνολο των νεκρών από τη νόσο ανέρχεται πλέον σε 4.313, έγινε γνωστό από τις υγειονομικές αρχές σήμερα.

Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά αρνητικό ρεκόρ ημέρας. Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν 684 νέοι θάνατοι, έπειτα από μια αύξηση 569 θανάτων την Πέμπτη, 563 την Τετάρτη και 381 την Τρίτη.

Μεταξύ των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία, όπως διευκρινίζουν οι αρχές, 637 ασθενείς ηλικίας 5-104 ετών έχουν πεθάνει στην Αγγλία. Οι 40 εξ αυτών (ηλικίας 48-93 ετών) δεν είχαν κανένα άλλο πρόβλημα υγείας, που να ήταν γνωστό.

Συνολικά, 41.903 κρούσματα έχουν καταγραφεί, ήτοι 3.735 περισσότερα σε μία ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μπ. Τζόνσον: Θα αργήσει η Βρετανία να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση θα σταματήσει να προτρέπει τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι τους και θα δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια στους εργοδότες για την τηλεργασία.
Big Ben-Bretania-Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Επιστήμονες προειδοποιούν για τη γρήγορη άρση του lockdown στη Βρετανία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης σημειώνοντας πως η πανδημία εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και τονίζουν πως η απόφαση για άρση είναι πολιτική.
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική εταιρεία τρέχει να δημιουργήσει αποθέματα εμβολίου κατά του κορονοϊού

Η Cobra Biologics που εργάζεται για την παρασκευή ενός νέου εμβολίου κατά του κορονοϊού θα γνωρίζει στο τέλος Μαΐου αν θα μπορεί να παρασκευάσει 1 εκατ. δόσεις τον μήνα για να υπάρχουν αποθέματα όταν εγκριθεί το εμβόλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Θα νικήσουμε τον κορονοϊό, δηλώνει η βασίλισσα Ελισάβετ - Στο νοσοκομείο ο Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, διευκρινίζοντας ότι η εισαγωγή γίνεται προληπτικά.