ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Καμία ανησυχία στη Τουρκία για την χρεοκοπία της Thomas Cook

Ο υπ. Τουρισμού της Τουρκίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την κατάρρευση του βρετανικού ομίλου και παρουσίασε τα σχέδια της κυβέρνησης για να γίνει η χώρα από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την κατάρρευση του βρετανικού ομίλου Thomas Cook, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κωνσταντινούπολη κατά την οποία παρουσίασε φιλόδοξα σχέδια για να μετατραπεί η χώρα σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

«Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί μ΄αυτό. Μέχρι το 2020, θα δούμε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στους προορισμούς του Thomas Cook», διαβεβαίωσε ο Νούρι Μεχμέτ Ερσόι εξηγώντας ότι η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με την EasyJet, την British Airways και άλλες αεροπορικές εταιρείες για τον προγραμματισμό επιπλέον πτήσεων προς τους προορισμούς όπου δημιουργήθηκε κενό λόγω της κατάρρευσης του Thomas Cook.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία ξενοδόχων της Τουρκίας, ο βρετανικός όμιλος αντιπροσωπεύει το 3% των τουριστών που αναμένονται αυτόν τον χρόνο στην Τουρκία.

Ο τουριστικός τομέας επλήγη σοβαρά από την πολιτική κατάσταση στην χώρα και μία σειρά αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων συνδεδεμένων με την δράση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και των κούρδων ανταρτών την περίοδο 2015-2016, καθώς και με την απόπειρα πραξικοπήματος του καλοκαίρι του 2016 και όσα επακολούθησαν.

Στην καρδιά της νέας στρατηγικής της τουρκικής κυβέρνησης η αύξηση του προϋπολογισμού για την διεθνή προώθηση του τουρκικού τουρισμού από 80 σε 180 εκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.

Στόχος της αύξησης από 55 σε 75 εκατομμύρια επισκέπτες το 2023, στην εκατονταετηρίδα της τουρκικής δημοκρατίας, με οικονομικό στόχο έσοδα 65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων αναμένεται να διπλασιασθούν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του λιμανιού του Γαλατά και την κατασκευή ενός άλλου λιμανιού στο Γενίκαπι.

Η τουρκική κυβέρνηση επενδύει επίσης στις αρχαιολογικές ανασκαφές και το καθάρισμα των παραλιών, ενώ φροντίζει για την ένταξη σκηνών από την τουρκική κουζίνα στα τουρκικά σίριαλ, σημαντικό εξαγωγικό προϊόν της Τουρκίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πολιτική κόντρα στη Βρετανία για την πτώχευση της Thomas Cook

Η Thomas Cook, κατέρρευσε, εγκλωβίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες σε διάφορες χώρες του πλανήτη και πυροδοτώντας τις μεγαλύτερες προσπάθειες στην βρετανική ιστορία για τον επαναπατρισμό ανθρώπων .
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Σοκαριστικές επιπτώσεις από τη κατάρρευση της Thomas Cook

Ντόμινο τρομακτικών εξελίξεων για τον τουρκικό τουρισμό ενεργοποιεί η κατάρρευση της Thomas Cook. Απώλεια μέχρι και 700.000 τουριστών προβλέπουν οι ειδικοί, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού πολλά μικρά ξενοδοχεία στη γειτονική χώρα.