ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Ο Μακρόν θα συμμετάσχει στη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο

Ο Εμανουέλ Μακρόν μεταβαίνει τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον, μαζί με Ευρωπαίους ηγέτες, για να συνοδεύσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πρόκειται να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον τη Δευτέρα, συνοδευόμενος από άλλους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες. Η επίσκεψη έχει ως σκοπό τη συνοδεία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη σημαντική συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Η σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε επίσημα από το Μέγαρο των Ηλυσίων, καταδεικνύοντας τη σημασία της συντονισμένης ευρωπαϊκής παρουσίας σε αυτή την κρίσιμη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί αύριο στην Ουάσινγκτον μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και αρκετούς Ευρωπαίους ηγέτες για να συνεχιστεί ο συντονισμός μεταξύ Ευρωπαίων και ΗΠΑ με στόχο την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης που θα διαφυλάσσει τα ζωτικά συμφέροντα της Ουκρανίας και την ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Ενίσχυση της Ευρω-Αμερικανικής Συνεργασίας για την Ουκρανική Κρίση

Η κοινή αυτή επίσκεψη υπογραμμίζει τον αυξανόμενο ρόλο που διαδραματίζει η ευρωπαϊκή διπλωματία σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην αναζήτηση μιας συνολικής λύσης για τη σταθερότητα στην Ουκρανία.

Οι προσδοκίες για μια δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη παραμένουν υψηλά στην ατζέντα τόσο της ΕΕ όσο και της αμερικανικής κυβέρνησης, με το Παρίσι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστούν τα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν πρόεδρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δεν πρέπει να λυγίσουμε απέναντι στη ρωσική απειλή

Ο Μακρόν τόνισε πως δεν πρέπει να υποκύψουμε στη ρωσική απειλή, σχολιάζοντας δηλώσεις Τραμπ υπέρ Ρωσίας. Επανέλαβε τη στήριξη στην Ουκρανία, ζητώντας κατάπαυση πυρός και επανέναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Εποικοδομητική συζήτηση με Τραμπ για Ουκρανία και Ερυθρά Θάλασσα

Ο Μακρόν χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητική» τη συνάντησή του με τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη, όπου συζήτησαν για την ασφάλεια στην Ερυθρά θάλασσα και την ανάγκη ενίσχυσης της ουκρανικής άμυνας με πυραύλους αναχαίτισης.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Είχα πάντα εμπιστοσύνη στον Τραμπ, κρατά πάντα τις υποσχέσεις του

Ο Μακρόν δήλωσε ότι πάντα είχε εμπιστοσύνη στον Τραμπ, επισημαίνοντας πως τηρούσε τις δεσμεύσεις του, παρά τις διαφωνίες τους. Υποδέχθηκε θερμά τον Τραμπ στη G7, παρότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε φύγει νωρίς πέρυσι.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση στη τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών με τον Τραμπ για Ουκρανία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι υπήρξαν «σκληρές κουβέντες» με τους Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ για την Ουκρανία, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκή σύσκεψη δεν είναι δεδομένη. Εξέφρασε επίσης δυσαρέσκεια για τον Ζελένσκι.
Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν - Ζελένσκι στο Παρίσι για «δίκαιη ειρήνη» εν μέσω πιέσεων

Ο Ζελένσκι συναντά τον Μακρόν στο Παρίσι για συνομιλίες ειρήνης, ενώ η Ουκρανία αντιμετωπίζει στρατιωτικές πιέσεις και σκάνδαλο διαφθοράς. «Παραγωγικές» χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τις συνομιλίες στη Φλόριντα.