ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Προ των πυλών η πτώχευση για τον όμιλο πολυκαταστημάτων Neiman Marcus

Υπό το βάρος των χρεών της, η εταιρεία με έδρα το Ντάλας των ΗΠΑ, έχει πολύ λίγες επιλογές διαθέσιμες, αφού η πανδημία την εξανάγκασε να κλείσει και τα 43 καταστήματά της.

Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας είναι ο αμερικανικός όμιλος πολυκαταστημάτων Neiman Marcus αποτελώντας την πρώτη μεγάλη εταιρεία του κλάδου στις ΗΠΑ που θα υποκύψει στην ύφεση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.

Δεν αποκλείεται πρόκειται να κηρύξει πτώχευση πολύ σύντομα, ακόμα και εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με το Reuters.

Υπό το βάρος των χρεών της, η εταιρεία με έδρα το Ντάλας των ΗΠΑ, έχει πολύ λίγες επιλογές διαθέσιμες, αφού η πανδημία την εξανάγκασε να κλείσει και τα 43 καταστήματά της σε διάφορες αμερικανικές πόλεις, αναφέρει το δημοσίευμα,

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, στελέχη της Neiman Marcus βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της εταιρείας για ένα δάνειο εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει ορισμένες από τις δραστηριότητές της, κατά τη διαδικασία της πτώχευσής της. Επίσης, αρκετοί από τους 14.000 συνολικά υπαλλήλους της έχουν απολυθεί.

Η αίτηση πτώχευσης ενδέχεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, αν και αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αναφέρουν οι πηγές του Reuters. Τις προηγούμενες ημέρες, η εταιρεία πέτυχε τον διακανονισμό μέρους των χρεών της, καταφέρνοντας έτσι να κερδίσει λίγο χρόνο.

Τα συνολικά δάνεια της εταιρείας αγγίζουν τα 4,8 δισ. δολ., σύμφωνα με τη Standard & Poor’s

Κανείς από τους ιδιοκτήτες της δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

USA, koronoios, embolia
ΔΙΕΘΝΗ

Ανεμβολίαστοι το 97% των τελευταίων 100.000 νεκρών στις ΗΠΑ από κορονοϊό

Οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν σχεδόν 11 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους εάν νοσήσουν σε σύγκριση με τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με έρευνα του CDC, που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Άδεια να κυκλοφορήσει χάπι κατά της Covid-19 θα ζητήσει η Merck

Το χάπι Molnupiravir χορηγείται δύο φορές τη μέρα επί πέντε μέρες στους ασθενείς που πρόσφατα διαγνώστηκαν με λοίμωξη από κορονοϊό. Αν το φάρμακο εγκριθεί και κυκλοφορήσει, θα είναι η πρώτη θεραπεία αυτού του είδους για τη νόσο Covid-19.
embolio, embolia, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Έγκριση για να δοθεί τρίτη δόση εμβολίου Pfizer στους άνω των 65 στις ΗΠΑ

Η επιτροπή των CDC δεν ενέκρινε τις ενισχυτικές δόσεις για υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, ενοίκους κέντρων υποδοχής αστέγων και τροφίμους φυλακών, εξαιτίας της δυσκολίας να ολοκληρωθεί η χορήγηση της τρίτης δόσης σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες.