ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ρολάν Λεσκύρ ομιλία Βουλή
Ο Ρολάν Λεσκύρ μιλά στην ολομέλεια της Γαλλικής Βουλής μεταξύ βουλευτών.

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ νέος ΥΠΟΙΚ - Αμετάβλητοι βασικοί υπουργοί

Ο Ρολάν Λεσκίρ αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη Γαλλία, ενώ ο Μπρουνό Λεμέρ επιστρέφει ως υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων. Αμετάβλητες παραμένουν οι θέσεις των υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Ο Ρολάν Λεσκίρ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας και στενός σύμμαχος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σεμπαστιάν Λεκορνί, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο Μπρουνό Λεμέρ επιστρέφει στη γαλλική κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό διατηρεί τη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών, ενώ αμετάβλητα παραμένουν επίσης τα χαρτοφυλάκια του Ζεράλντ Νταρμανέν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και του Μπρουνό Ρεταϊγιό στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο προγραμματίζεται να συνεδριάσει αύριο, Δευτέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Η νέα κυβέρνηση διορίστηκε για να περάσει τον προϋπολογισμό

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της γαλλικής κυβέρνησης με τον Ρολάν Λεσκίρ να παραμένει υπουργός Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός Λεκορνί τονίζει πως η νέα ομάδα στοχεύει σε ψήφιση προϋπολογισμού ως το τέλος του έτους.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Ην. Βασίλειο διοργανώνουν διάσκεψη για τα Στενά του Ορμούζ

Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο θα συγκαλέσουν σύντομα διεθνή διάσκεψη για ειρηνική αποστολή στα Στενά του Ορμούζ, στοχεύοντας στη ναυσιπλοΐα, διπλωματική λύση στη Μέση Ανατολή και ασφάλεια για Ιράν και Λίβανο.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Μερτς συγχαίρουν τον Μαγιάρ για τη νίκη του στην Ουγγαρία

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Πέτερ Μαγιάρ για τη νίκη του στις εκλογές στην Ουγγαρία, επισημαίνοντας τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών και τονίζοντας την ανάγκη για μια πιο κυρίαρχη Ευρώπη για την ασφάλεια και τη δημοκρατία.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μακρόν συνομίλησε με ηγέτες Ιράν, Σ. Αραβίας και Τουρκίας για κατάπαυση πυρός

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε με τον Ιρανό πρόεδρο και τον Σαουδάραβα διάδοχο, τονίζοντας τη σημασία της αποκλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Συχνή επικοινωνία με τον Σαουδάραβα διάδοχο για το Ιράν

Ο Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για ειρηνευτικές συνομιλίες σχετικά με το Ιράν, τη διατήρηση της εκεχειρίας στον Λίβανο και την ασφάλεια ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, τονίζοντας τη στενή επικοινωνία για αποκλιμάκωση.