Φώτο: Shutterstock

Προειδοποίηση από την εταιρεία: Μην κάνετε ενέσεις με Dettol

Η παρασκευάστρια εταιρεία των απολυμαντικών Lysol και Dettol καταρρίπτει τις θεωρίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και επισημαίνει πως τα προϊόντα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως ορίζονται στις οδηγίες χρήσης.

Προειδοποιεί τους καταναλωτές η παρασκευάστρια εταιρεία Reckitt Benckiser , των διάσημων απολυμαντικών Lysol και Dettol πως «σε καμία περίπτωση» δεν πρέπει τα απολυμαντικά της προϊόντα να χορηγούνται στο ανθρώπινο σώμα μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου.

Η εταιρεία εξέδωσε συμβουλές το πρωί της Παρασκευής αφού ερωτήθηκε εν μέσω των πρόσφατων θεωριών που έχουν αναπτυχθεί στα κοινωνικά δίκτυα, για την πιθανότητα να μπορούν να χορηγηθούν στον ανθρώπινο οργανισμό τα αντισηπτικά ως μέθοδος καταπολέμησης του κορονοϊού. «Όπως με όλα τα προϊόντα, τα απολυμαντικά και τα είδη υγιεινής πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όπως ορίζονται και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οδηγίες χρήσης» σημειώνει η Reckitt στην ανακοίνωση της που δημοσιεύθηκε.

Η φημολογία ξεκίνησε αφότου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη εξέφρασε το ενδιαφέρον του για μια έρευνα που παρουσιάστηκε από τον Μπιλ Μπράιαν, ένας υπογραμματέας της Εθνικής Ασφάλειας για το αν η έκθεση σε υγρασία ή ζέστη σκοτώνει τον ιό με γρηγορότερο ρυθμό. Ο Τραμπ επίσης ανέφερε την πιθανότητα χρήσης των αντισηπτικών απέναντι στον κορονοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ