ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Προειδοποίηση από την εταιρεία: Μην κάνετε ενέσεις με Dettol

Η παρασκευάστρια εταιρεία των απολυμαντικών Lysol και Dettol καταρρίπτει τις θεωρίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και επισημαίνει πως τα προϊόντα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως ορίζονται στις οδηγίες χρήσης.

Προειδοποιεί τους καταναλωτές η παρασκευάστρια εταιρεία Reckitt Benckiser , των διάσημων απολυμαντικών Lysol και Dettol πως «σε καμία περίπτωση» δεν πρέπει τα απολυμαντικά της προϊόντα να χορηγούνται στο ανθρώπινο σώμα μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου.

Η εταιρεία εξέδωσε συμβουλές το πρωί της Παρασκευής αφού ερωτήθηκε εν μέσω των πρόσφατων θεωριών που έχουν αναπτυχθεί στα κοινωνικά δίκτυα, για την πιθανότητα να μπορούν να χορηγηθούν στον ανθρώπινο οργανισμό τα αντισηπτικά ως μέθοδος καταπολέμησης του κορονοϊού. «Όπως με όλα τα προϊόντα, τα απολυμαντικά και τα είδη υγιεινής πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όπως ορίζονται και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οδηγίες χρήσης» σημειώνει η Reckitt στην ανακοίνωση της που δημοσιεύθηκε.

Η φημολογία ξεκίνησε αφότου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη εξέφρασε το ενδιαφέρον του για μια έρευνα που παρουσιάστηκε από τον Μπιλ Μπράιαν, ένας υπογραμματέας της Εθνικής Ασφάλειας για το αν η έκθεση σε υγρασία ή ζέστη σκοτώνει τον ιό με γρηγορότερο ρυθμό. Ο Τραμπ επίσης ανέφερε την πιθανότητα χρήσης των αντισηπτικών απέναντι στον κορονοϊό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζητούν από το Ιράν να απελευθερώσει τη Ναργκίς Μοχαμαντί

Οι ΗΠΑ ζητούν την άμεση απελευθέρωση της Νομπελίστριας Ναργκίς Μοχαμαντί, καθώς η υγεία της είναι σοβαρά επιβαρυμένη. Η Μοχαμαντί παραμένει στη φυλακή στο Ιράν για τον αγώνα της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.
Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος για χιλιάδες παιδιά από περικοπές ΗΠΑ σε εμβολιασμό ελονοσίας

Λόγω περικοπών, κυρίως από τις ΗΠΑ, περιορίστηκε σημαντικά η διάθεση εμβολίων κατά της ελονοσίας στην Αφρική, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων παιδιών, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια της Gavi, Σάνια Νιστάρ.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προτείνει 50% αύξηση άμυνας και περικοπές σε υγεία, NASA

Ο Λευκός Οίκος προτείνει για το 2027 αύξηση αμυντικών δαπανών κατά 50%, ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και μειώσεις σε υγεία, περιβάλλον, NASA και ανθρωπιστική βοήθεια. Αν εφαρμοστεί, ο αμυντικός προϋπολογισμός φτάνει 1,5 τρισ. δολάρια.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Η Σέινμπαουμ κρατά τη συμφωνία με την Κούβα για γιατρούς

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούδια Σέινμπαουμ, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα διατηρήσει τη συμφωνία με την Κούβα για Κουβανούς γιατρούς, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ. Γιατροί εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές από το 2022.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση θανάτων από καρδιακή προσβολή σε ενήλικες κάτω των 55 στις ΗΠΑ

Αύξηση στους θανάτους από καρδιακή προσβολή παρατηρήθηκε σε άτομα κάτω των 55 ετών στις ΗΠΑ, με τις γυναίκες να κινδυνεύουν περισσότερο από τους άνδρες και να λαμβάνουν λιγότερες επεμβάσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα.