ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
Εντυπωσιακή δορυφορική εικόνα τυφώνα σε εξέλιξη πάνω από τον ωκεανό.

Κυκλώνας Μελίσα: Ο χειρότερος του αιώνα, απειλεί 1,5 εκατ. στη Τζαμάικα

Ο κυκλώνας Μελίσσα, ο ισχυρότερος στην ιστορία της Τζαμάικα, απειλεί άμεσα 1,5 εκατ. ανθρώπους, με κινδύνους από πλημμύρες και ανέμους πάνω από 300 χλμ/ώρα, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό.

Ο κυκλώνας Μελίσσα, που χαρακτηρίζεται ως ο ισχυρότερος στην ιστορία της Τζαμάικα, έχει ήδη προκαλέσει απώλειες ανθρώπινων ζωών και ενδέχεται να επηρεάσει άμεσα τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Όπως σημείωσε ο Νεσεφόρ Μγκέντι, επικεφαλής της αντιπροσωπείας στη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού, «αυτός ο αριθμός πιθανόν να είναι πολύ μικρότερος από την πραγματικότητα», επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες μπορεί να αγγίξουν το σύνολο του πληθυσμού λόγω προβλημάτων σε βασικές υπηρεσίες, διαταραχών στην αγορά και αποκλεισμών δρόμων.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) αναμένει εκτεταμένες καταστροφές στην Τζαμάικα, καθώς ο κυκλώνας Μελίσσα αναμένεται να φτάσει στη στεριά με ανέμους που ξεπερνούν τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με την ειδική του WMO στους τροπικούς κυκλώνες, Αν-Κλερ Φοντάν, "για την Τζαμάικα θα είναι ο κυκλώνας του αιώνα, με βεβαιότητα", όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ρεκόρ 48°C φέτος, το πιο ζεστό καλοκαίρι του αιώνα

Το φετινό καλοκαίρι είναι το θερμότερο στην Ιταλία τον τελευταίο αιώνα, με ρεκόρ θερμοκρασίας 48°C στη Νάπολη, θύματα καύσωνα και έντονη ξηρασία. Αγρότες ζητούν βοήθεια, ενώ μέτρα λαμβάνονται για την προστασία των ηλικιωμένων.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: Λειψυδρία λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει λειψυδρία λόγω παρατεταμένης ξηρασίας και υψηλών θερμοκρασιών, με τα ποτάμια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα για την ορθολογική διανομή και κάλυψη της ζήτησης νερού.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Προετοιμασία για νέο ισχυρό κύμα καύσωνα στις ιβηρικές ακτές

Η Πορτογαλία προετοιμάζεται για ισχυρό κύμα καύσωνα αύριο, με τις ιβηρικές ακτές να αντιμετωπίζουν σπάνιας έντασης θερμοκρασίες. Πορτοκαλί συναγερμός σε πολλές περιοχές και πιθανός κόκκινος συναγερμός έως την Πέμπτη.
Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.