ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επίθεση στο Κίεβο
Ρωσική πυραυλική επίθεση σε κατοικημένη περιοχή του Κιέβου κατά την εισβολή στην Ουκρανία.

Δυνατές εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στο Κίεβο μετά από συναγερμό για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Η πολεμική αεροπορία προειδοποιεί για απειλή πυραυλικών πληγμάτων σε όλη την Ουκρανία, ενώ υπάρχει φόβος και για βαλλιστικούς πυραύλους.

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο μετά την ανακοίνωση συναγερμού για ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας, σε ανάρτησή της στο Telegram, έκανε λόγο για «απειλή πυραυλικών πληγμάτων σε όλη την Ουκρανία». Παράλληλα, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Τιμούρ Τκατσένκο, προειδοποίησε για κίνδυνο επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σμήνος drones σε πτήση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ολοκληρώνει συμβάσεις εξαγωγής drones αμυντικού τύπου

Η Ουκρανία ολοκληρώνει τις πρώτες εξαγωγές αμυντικού εξοπλισμού, κυρίως drones, βάσει συμφωνιών με συμμάχους, ενώ το Κίεβο θα διευκολύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης, ανέφερε ο επικεφαλής άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Ανησυχία για ασφάλεια στην Ουκρανία – Έκκληση για προστασία αμάχων

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συζήτησε τη σοβαρή επιδείνωση στην Ουκρανία, με αυξανόμενες απώλειες αμάχων από ρωσικές επιθέσεις σε πόλεις και πλήγματα σε ανθρωπιστικές αποστολές, ενώ οι νεκροί άμαχοι ξεπερνούν τις 15.850 από το 2022.
Ρωσικά τεθωρακισμένα άσκηση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία ζητά αυστηρότερες κυρώσεις για ρωσο-λευκορωσικά πυρηνικά γυμνάσια

Το ΥΠΕΞ Ουκρανίας καταδικάζει τα πυρηνικά γυμνάσια στη Λευκορωσία, τα χαρακτηρίζει «άνευ προηγουμένου πρόκληση» και καλεί τη Δύση για αυστηρότερες κυρώσεις κατά Μόσχας και Μινσκ, προειδοποιώντας για κίνδυνο παγκόσμιου προηγούμενου.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία: 1 νεκρός, πάνω από 30 τραυματίες τη νύχτα

Νυχτερινές ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους σε ουκρανικές πόλεις προκάλεσαν έναν νεκρό και πάνω από 30 τραυματίες. Στην Οδησσό, χτυπήθηκαν κατοικίες, σχολείο και νηπιαγωγείο, με τραυματίες ένα αγόρι 11 ετών και έναν άνδρα 59 ετών.
Κατεστραμμένο κτήριο Ντνίπρο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραυματίες σε Οδησσό και Ντνίπρο από ρωσικές επιδρομές με drones

Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας την Οδησσό και τη Ντνίπρο, προκαλώντας τραυματισμούς μεταξύ αμάχων και ζημιές σε κτίρια, σύμφωνα με τοπικούς Ουκρανούς αξιωματούχους.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά drones έπληξαν πολυκατοικίες στην Οδησσό, λέει ο περιφερειάρχης

Η περιφέρεια της Οδησσού δέχθηκε ρωσική επίθεση με drones τη νύχτα, προκαλώντας χτυπήματα σε πολυκατοικίες, ανέφερε ο περιφερειάρχης Όλεχ Κίπερ. Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη οι ζημιές και τυχόν θύματα.