ΓΔ: 2105.6 0.81% Τζίρος: 148.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:45:39
Φρίντριχ Μερτς με σμόκιν
Φώτο: Shutterstock

Βάντεφουλ: Η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει άμεσα τη στήριξή της στην Ουκρανία

Ο Γιόχαν Βάντεφουλ ζητά πιο ισχυρή και άμεση ευρωπαϊκή υποστήριξη στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία ηγείται της βοήθειας και καλεί τους εταίρους να ακολουθήσουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόχαν Βάντεφουλ, τόνισε ότι απαιτείται άμεση και αυξημένη υποστήριξη από τις ευρωπαϊκές χώρες για τη στήριξη της Ουκρανίας απέναντι στις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Ρωσίας.

Σε ομιλία του στο Βερολίνο, ο κ. Βάντεφουλ επισήμανε ότι η Γερμανία το 2024 έχει αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας, παρέχοντας στρατιωτική και άλλη βοήθεια. Παράλληλα, κάλεσε για «περισσότερους συμμάχους στην Ευρώπη» να αναλάβουν δράση το συντομότερο δυνατό.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Την ευγνωμοσύνη του στη Μπούντεσταγκ εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

«Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει κατά τρόπο που να μην αφήνει καμία αμφιβολία σχετικά με το ποιος κέρδισε», είπε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι και κάλεσε τους συμμάχους του να συνεργαστούν για να τερματίσουν τον πόλεμο