ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Γαλλία: Καμία ένδειξη για ουκρανική επίθεση κατά της οικίας Πούτιν

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τις κατηγορίες της Ρωσίας ότι η Ουκρανία στοχοποίησε την κατοικία του Πούτιν, αναφέρει πηγή κοντά στον Μακρόν, τονίζοντας τη δέσμευση Ουκρανίας και συμμάχων στην ειρήνη, ενώ η Ρωσία κλιμακώνει τον πόλεμο.

Δεν προκύπτουν αποδεικτικά στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες των ρωσικών αρχών σχετικά με φερόμενη επίθεση της Ουκρανίας στην κατοικία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στον κύκλο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως «η Ουκρανία και οι εταίροι της είναι προσηλωμένοι σε μια πορεία ειρήνης, ενώ η Ρωσία έχει επιλέξει να συνεχίσει και να εντείνει τον πόλεμο της κατά της Ουκρανίας. Αυτή είναι από μόνη της μια πράξη ανυπακοής ενάντια στην ειρηνευτική ατζέντα του προέδρου Τραμπ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Γαλλία και Βρετανία «παίζουν με τη φωτιά» με πυραύλους στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα κατηγόρησε Γαλλία και Βρετανία πως «παίζουν με τη φωτιά» δίνοντας πυραυλική τεχνολογία στην Ουκρανία, προειδοποιώντας για απρόβλεπτες συνέπειες. Λονδίνο και Παρίσι ανακοίνωσαν επιπλέον στρατιωτική στήριξη στο Κίεβο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία θα επισπεύσει την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, λέει ο Ζελένσκι

Ο πρόεδρος Μακρόν υποσχέθηκε να επιταχύνει την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και να μεσολαβήσει σε συμμάχους για πυραύλους Patriot, σύμφωνα με τον Ζελένσκι, μετά το ρωσικό πλήγμα στην Κρίβι Ριχ.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Καταδίκη ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο, ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων

Ο Μακρόν καταδίκασε τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη στρατηγική τρόμου της Ρωσίας και τόνισε ότι ΕΕ και εταίροι θα εντείνουν τις κυρώσεις και θα συνεχίσουν τη στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία.
μαχητικό Rafale Γαλλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία-Ουκρανία: Περισσότερη στρατιωτική στήριξη και αντιαεροπορική άμυνα

Οι 37 χώρες της Συμμαχίας των Προθύμων συμφώνησαν, στη σύνοδο του Παρισιού, να στηρίξουν την Ουκρανία με αντιαεροπορικά μέσα, 16 Rafale και ασκήσεις, ώστε να αυξήσουν την πίεση στη Ρωσία και να επιταχύνουν λύση μέσω διαπραγματεύσεων.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δεν ισχύει ο ρωσικός ισχυρισμός για ουκρανικά πυρηνικά όπλα

Η Βρετανία διαψεύδει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι η ίδια και η Γαλλία βοηθούν την Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τονίζοντας πως πρόκειται για προσπάθεια του Πούτιν να αποπροσανατολίσει από τις πράξεις του στην Ουκρανία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο χαρακτηρίζει παράλογο τον ρωσικό ισχυρισμό για πυρηνικά

Η Ουκρανία απέρριψε ως «παράλογο» τον ρωσικό ισχυρισμό ότι επιδιώκει πυρηνικά όπλα με τη βοήθεια Βρετανίας και Γαλλίας, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις ρωσικές «βόμβες παραπληροφόρησης».