ΓΔ: 2296.63 3.03% Τζίρος: 270.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:47:44
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
Το επιθετικό ντρόουν HESA Shahed 136 πετά πάνω από πολεμική ζώνη, σχετικό με τη Ρωσοουκρανική σύγκρουση.

Νεκρός πολίτης στη Μπριάνσκ από ουκρανική επίθεση drone, λέει ο περιφερειάρχης

Ουκρανικό drone επιτέθηκε σε κινούμενο αυτοκίνητο σε χωριό της Μπριάνσκ, Ρωσία, σκοτώνοντας έναν άμαχο οδηγό, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη Αλεξάντερ Μπόγκομαζ.

Ένας άμαχος έχασε τη ζωή του μετά από πλήγμα ουκρανικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος σε πολιτικό αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειάρχη της Μπριάνσκ Αλεξάντερ Μπόγκομαζ μέσω Telegram.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Στρατσόβα, στην περιφέρεια Μπριάνσκ της Ρωσίας, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία. Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το drone τύπου FPV («first-person view») έπληξε το όχημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Περιορισμοί στο mobile internet πριν την παρέλαση της 9ης Μαΐου

Η Ρωσία διέκοψε την παροχή mobile internet σε πολλούς πελάτες στη Μόσχα ενόψει της παρέλασης της 9ης Μαΐου, λόγω φόβων για ουκρανικές επιθέσεις με drones. Φέτος, επιβλήθηκαν περιορισμοί για λόγους ασφαλείας.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί στην Πολτάβα από ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones

Ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους στην Πολτάβα σκότωσε 4 άτομα και τραυμάτισε 31. Ζημιές σε βιομηχανία και σιδηρόδρομο, ενώ 3.500 καταναλωτές έμειναν χωρίς αέριο, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία δεκαπλασίασε τη χρήση drones σε επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια

Η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερα από 800 drones κατά ουκρανικών λιμανιών το πρώτο τετράμηνο του 2026, έναντι 75 πέρυσι, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Ουκρανίας. Πάνω από 900 λιμενικές υποδομές και 177 πλοία έχουν υποστεί ζημιές.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό drone πλήττει πολυκατοικία στη Μόσχα χωρίς αναφορές για θύματα

Δήμαρχος Μόσχας: Ουκρανικό drone έπληξε πολυτελή πολυκατοικία κοντά στο κέντρο χωρίς τραυματίες, λίγο πριν τη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου. Άλλα δύο drones καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα.