ΓΔ: 2351.7 -0.17% Τζίρος: 118.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:41:39
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
Αστυνομία και διασώστες στη Χανάου μετά από τρομοκρατική επίθεση το 2020.

Γερμανία: Σύλληψη Ουκρανογερμανίδας για ρωσική κατασκοπεία

Συνελήφθη στο Βερολίνο Ουκρανο-γερμανίδα για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας. Αναζητούνται δύο πρώην μέλη της Bundeswehr ως συνεργοί. Η γυναίκα φέρεται να μετέφερε στρατιωτικές πληροφορίες μέσω υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, μια Ουκρανο-γερμανίδα συνελήφθη στο Βερολίνο με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας. Δύο ακόμη άτομα αναζητούνται ως συνεργοί στην υπόθεση.

Η Ιλόνα Β. φέρεται να διαβίβαζε πληροφορίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσω εργαζόμενου στη ρωσική πρεσβεία, ο οποίος φέρεται να έχει διασυνδέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Η επικοινωνία μεταξύ της γυναίκας και του Ρώσου αξιωματούχου έχει επιβεβαιωθεί για το διάστημα από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι σήμερα.

Οι πληροφορίες που μεταφέρονταν αφορούσαν συμμετέχοντες σε πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού προφίλ, τοποθεσίες εγκαταστάσεων κατασκευής όπλων, δοκιμές μη επανδρωμένων αεροσκαφών και παραδόσεις τους στην Ουκρανία. Η Ιλόνα Β. διατηρούσε συχνή επικοινωνία με πρώην υπαλλήλους του τμήματος επιχειρήσεων του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, με τους οποίους είχε προσωπική γνωριμία.

Επιπλέον, βοηθούσε την επαφή της στη ρωσική πρεσβεία να αποκτήσει πρόσβαση σε εκδηλώσεις, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ερευνήθηκαν η κατοικία της συλληφθείσας στο Βρανδεμβούργο και οι χώροι δύο υπόπτων στο Μόναχο και στη Ρηνανία-Παλατινάτο. Οι δύο άνδρες που διαφεύγουν τη σύλληψη είναι πρώην μέλη της Bundeswehr, εκ των οποίων ο ένας στρατιώτης και ο άλλος διοικητικός υπάλληλος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Κλήση Ρώσου πρέσβη μετά τις επιθέσεις στο Κίεβο

Ο Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο κλήθηκε στο ΥΠΕΞ λόγω των ρωσικών επιθέσεων στο Κίεβο, ενώ επισημάνθηκαν χτυπήματα σε εκκλησίες, σχολεία και το στούντιο της ARD. Η Γερμανία ξεκαθάρισε πως στηρίζει την Ουκρανία παρά τις απειλές.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Το Βερολίνο καθησυχάζει για τη ρωσική παρουσία στη Βαλτική

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας δεν ανησυχεί για τη ρωσική ναυτική παρουσία στη Βαλτική, τονίζοντας πως οι ενέργειες της Ρωσίας συμμορφώνονται με το διεθνές ναυτικό δίκαιο και δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι ασυνήθιστο.
Επίθεση με αυτοκίνητο Γερμανία
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Κλήση Ρώσου πρέσβη για απειλές κατά γερμανικών εταιριών

Το Βερολίνο κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για τις απειλές της Μόσχας κατά γερμανικών αμυντικών εταιρειών. Το ΥΠΕΞ τονίζει πως τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και στοχεύουν να υπονομεύσουν τη στήριξη προς Ουκρανία.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Απέλαση Ρώσου διπλωμάτη για υπόθεση κατασκοπείας

Η Γερμανία απελαύνει Ρώσο διπλωμάτη κατηγορώντας τον για κατασκοπεία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Ρώσος πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις, ενώ τονίζεται πως η κατασκοπεία δεν γίνεται ανεκτή, ιδίως από διπλωμάτες.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο εξετάζει ακύρωση αποστολής Tomahawk στη Γερμανία

Το Πεντάγωνο φέρεται να ακυρώνει σχέδιο για αποστολή πυραύλων Tomahawk στη Γερμανία, λόγω φόβων για κλιμάκωση με τη Ρωσία, σύμφωνα με το Politico. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες.