ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Τρόπαιο Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων
Το νέο τρόπαιο του FIFA Club World Cup 2025 σε αγωνιστικό χώρο.

Η Βραζιλία επιδιώκει να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2029

Η Βραζιλία θέλει να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2029, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της CBF, Σαμίρ Ζαούντ, μετά από συνάντηση με Λούλα και Ινφαντίνο. Η υποψηφιότητα θα κατατεθεί επίσημα.

Η Βραζιλία εκδήλωσε επίσημα το ενδιαφέρον της να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2029, δύο χρόνια μετά την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών. Η σχετική πρόθεση ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, έπειτα από συνάντηση του προέδρου της Βραζιλίας, Λούλα, με τον επικεφαλής της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Βραζιλιάνικης Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (CBF), Σαμίρ Ζαούντ.

Ο Ζαούντ τόνισε πως η χώρα είναι έτοιμη να διεκδικήσει τη διοργάνωση, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται πολλές συζητήσεις και προσαρμογές. Παράλληλα, ανέφερε ότι η επίσημη καμπάνια δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ωστόσο το θέμα έχει τεθεί ήδη σε παρασκηνιακές συζητήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη έκδοση του αναβαθμισμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με τη συμμετοχή 32 ομάδων πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτός από τη Βραζιλία, ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του 2029 φέρεται να έχει εκφράσει και η Ισπανία, αν και η ισπανική ομοσπονδία δεν έχει προβεί σε επίσημη τοποθέτηση.

Στη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο του Πλανάλτο παρευρέθηκε και ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Κάρλο Αντσελότι, χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, όπως και ο πρόεδρος Λούλα.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο απέφυγε να σχολιάσει την πρόθεση της Βραζιλίας για το 2029, σημειώνοντας ότι το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών το 2027. Ο επικεφαλής της FIFA δήλωσε ότι η διοργάνωση στη Βραζιλία θα είναι η καλύτερη στην ιστορία του ποδοσφαίρου, προβλέποντας συμμετοχή τριών έως τεσσάρων εκατομμυρίων φιλάθλων στα οκτώ γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο του 2027.

Αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του προκατόχου του, Ζεπ Μπλάτερ, ο οποίος κάλεσε σε αποφυγή των ΗΠΑ λόγω θεμάτων ασφαλείας κατά τη διάρκεια του ανδρικού Μουντιάλ, ο Ινφαντίνο απάντησε πως οι φίλαθλοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση και διαβεβαίωσε ότι όλοι θα γιορτάσουν μαζί. Οι δηλώσεις του Μπλάτερ εντάσσονται σε ευρύτερες εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ως αντίδραση σε πολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται με τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Γροιλανδία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα συγχαρητήρια Δένδια σε Σίσκο για το χάλκινο και το πανελλήνιο ρεκόρ

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Απόστολο Σίσκο για το χάλκινο μετάλλιο και το πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας τη συνεχή επιτυχία του αθλητή.
Σημαία Βραζιλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βραζιλιάνικη αστυνομία βρήκε 8 κλεμμένα έργα Ματίς στη Σαν Πάουλο

Η βραζιλιάνικη αστυνομία ανέκτησε οκτώ έργα του Ανρί Ματίς που είχαν κλαπεί το 2025 από βιβλιοθήκη του Σάο Πάολο. Τα έργα, αξίας 200.000 δολαρίων, βρέθηκαν μαζί με περίστροφο στην κατοχή ενόπλου.
Κυριάκος Μητσοτάκης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Σίσκο: «Απόστολε, μας γέμισες περηφάνια»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Απόστολο Σίσκο για το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης στο Παρίσι, τονίζοντας πως έκανε ξανά περήφανη την Ελλάδα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Τεντόγλου για το 4ο χρυσό στο ευρωπαϊκό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Μίλτο Τεντόγλου για το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό του στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τονίζοντας πως είναι "μόνιμος κάτοικος της κορυφής".
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Νίκος Δένδιας συγχαίρει τον Μίλτο Τεντόγλου για το χρυσό στο Ευρωπαϊκό

Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου για το τέταρτο χρυσό του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο άλμα εις μήκος, που τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους άλτες όλων των εποχών, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.