ΓΔ: 2147.84 0.45% Τζίρος: 168.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:49:41
Γκουίντο Κροζέτο υπουργός
Φώτο: Shutterstok

Η Ιταλία σχεδιάζει τη δημιουργία εφεδρικής στρατιωτικής δύναμης

Ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Γκουίντο Κροζέτο ανακοίνωσε αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις, με έμφαση στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και στη δημιουργία εθελοντικής δύναμης εφέδρων, σύμφωνα με τα πρότυπα των συμμάχων.

Σε σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων προχωρά η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο.

Ο υπουργός επισήμανε πως, ακολουθώντας το παράδειγμα των συμμάχων, το υπουργείο Άμυνας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και του επαγγελματικού μοντέλου των ενόπλων δυνάμεων. Παράλληλα, εξετάζονται αλλαγές στην εθελοντική δύναμη εφέδρων, για την οποία ο Κροζέτο έχει αναφερθεί επανειλημμένα.

Όπως τόνισε, η νέα αυτή δύναμη θα αποτελείται από σύγχρονο και ευέλικτο ανθρώπινο δυναμικό. Πολίτες με εξειδικευμένες γνώσεις, όπως στην κυβερνοασφάλεια, τις ψηφιακές τεχνολογίες, το διάστημα και την τεχνητή νοημοσύνη, θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στις υπηρεσίες του κράτους.

Ο Κροζέτο διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν αποσκοπεί στην αντικατάσταση του επαγγελματικού στρατιωτικού προσωπικού, του οποίου η μείωση πρέπει να σταματήσει. Αντίθετα, πρόκειται για μια "γέφυρα" που θα συνδέσει τις ένοπλες δυνάμεις με την κοινωνία, ενισχύοντας τόσο την άμυνα όσο και την κουλτούρα της ασφάλειας, που θεωρείται ζωτικής σημασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, σε πρώτη φάση η δύναμη εφέδρων αναμένεται να απαρτίζεται από περίπου δέκα χιλιάδες άνδρες και γυναίκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Η Ιταλία πρέπει να κοιτάξει το εθνικό της συμφέρον

Ο Ματέο Σαλβίνι σχολίασε τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, δηλώνοντας πως η Ιταλία πρέπει να κοιτά το εθνικό της συμφέρον και στηρίζει την προσεκτική στάση της κυβέρνησης, τονίζοντας πως η Ιταλία δεν είναι σε πόλεμο με Ρωσία ή Ιράν.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ευρωπαϊκοί ηγέτες ανησυχούν έντονα για την αύξηση της βίας

Οι ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας, Βρετανίας, Ιταλίας και Καναδά εκφράζουν ανησυχία για τη βία στον Λίβανο, καταδικάζουν τις επιθέσεις σε αμάχους και καλούν Ισραήλ και Λίβανο σε διαπραγματεύσεις για μόνιμη λύση.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι: Παρέμβαση στο Ορμούζ σημαίνει κίνδυνο εμπλοκής στον πόλεμο

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε πως παρέμβαση στο Ορμούζ σημαίνει βήμα προς τον πόλεμο. Τόνισε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας κι ότι η Ιταλία θα ενισχύσει την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα με διεθνή συνεργασία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Απαράδεκτη θεωρεί η κυβέρνηση εξαγορά της Commerzbank από UniCredit

Η γερμανική κυβέρνηση τονίζει πως τάσσεται κατά μιας εχθρικής εξαγοράς της Commerzbank από την UniCredit, υποστηρίζοντας τη στρατηγική ανεξαρτησία της τράπεζας, ενώ δεν έχει υποβληθεί ακόμη επίσημη προσφορά από την ιταλική πλευρά.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: «Ασπίδες» και «Αταλάντη» δεν φτάνουν στα Στενά Χορμούζ, λέει ο Ταγιάνι

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε πως οι αποστολές Ασπίδες και Αταλάντη δεν φτάνουν στα Στενά του Χορμούζ και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της διπλωματίας και προστασίας της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και το Σουέζ.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Διπλωματία η λύση για την κρίση στο Χορμούζ, λέει ο Ταγιάνι

Ο Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι η διπλωματία είναι η σωστή λύση για την κρίση στο Χορμούζ και πως η Ιταλία δεν σχεδιάζει να επεκτείνει τις ναυτικές της αποστολές στην περιοχή, συμμετέχοντας μόνο σε επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.