ΓΔ: 2065.04 2.90% Τζίρος: 339.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:25
Ματέο Πιαντεντόζι ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Πιαντεντόζι: Νέα αυστηρότερα μέτρα δημόσιας τάξης μετά τα επεισόδια στο Τορίνο

Ο υπ. Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι είπε ότι αυξάνεται η ένταση και οι επιθέσεις κατά αστυνομικών, μετά τα επεισόδια στο Τορίνο. Η κυβέρνηση Μελόνι ετοιμάζει αυστηρότερα μέτρα: απαγόρευση μαχαιριών στα σχολεία και προληπτικές προσαγωγές.

Στρατηγική για την ενίσχυση της δημόσιας τάξης και την αντιμετώπιση της αυξανόμενης έντασης μεταξύ αναρχικών και ανταγωνιστικών ομάδων εφαρμόζει η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι.

 Ο υπουργός αναφέρθηκε στα πρόσφατα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Τορίνο, τονίζοντας ότι επιχειρείται να αυξηθεί το επίπεδο της σύγκρουσης με τους δημοκρατικούς θεσμούς μέσω βίας και επεισοδίων.

Όπως επεσήμανε ο Πιαντεντόζι, παρατηρείται πιθανή αύξηση της έντασης, η οποία σε ορισμένα χαρακτηριστικά θυμίζει δυναμικές τρομοκρατικής και φασιστικής βίας που έχουν καταγραφεί σε παλαιότερες ιστορικές φάσεις της Ιταλίας.

Ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε ότι με τη σημερινή κυβέρνηση οι διαδηλώσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, τόσο σε αριθμό όσο και σε συμμετοχή, γεγονός που αποδίδεται και στη δύσκολη διεθνή συγκυρία.

Ειδικότερα, ο Πιαντεντόζι σημείωσε ότι η αυξανόμενη τάση επιθέσεων κατά αστυνομικών και βανδαλισμού των πόλεων αποτελεί ένα διαφορετικό και ανησυχητικό φαινόμενο, το οποίο – όπως τόνισε – πρέπει να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικά μέτρα και κυρώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση Μελόνι αναμένεται να εγκρίνει νέα δέσμη αυστηρότερων μέτρων για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια. 

Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται η απαγόρευση εισόδου στα σχολεία με μαχαίρια, η ενίσχυση της νομικής προστασίας για την αστυνομία, καθώς και η πιθανή εφαρμογή προληπτικών προσαγωγών για πολίτες που βρίσκονται στην κατοχή όπλων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Πετραλιάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΝΠ στη Βουλή για ενέργεια: Πετραλιάς για υψηλότερα ελληνικά μέτρα κόστους

Η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα για τα καύσιμα με υψηλότερο δημοσιονομικό κόστος σε σύγκριση με την Κύπρο, την Ιταλία και την Ισπανία, τόνισε ο Θάνος Πετραλιάς, απαντώντας στην αντιπολίτευση στη Βουλή.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρώμη τονίζει: Σεβόμαστε πλήρως τις διεθνείς συμφωνίες για βάσεις ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση Μελόνι τονίζει ότι η Ιταλία σέβεται τις διεθνείς συμφωνίες και τις αποφάσεις του κοινοβουλίου για τις βάσεις του ΝΑΤΟ, διατηρώντας σταθερές σχέσεις με τις ΗΠΑ και εγγυώμενη προστασία του εθνικού συμφέροντος.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Μπλόκο στη χρήση της βάσης Σιγκονέλα για επιχειρήσεις στο Ιράν

Η κυβέρνηση Μελόνι αρνήθηκε την άδεια χρήσης της νατοϊκής βάσης Σιγκονέλα στη Σικελία για αμερικανικά αεροσκάφη λόγω καθυστερημένου αιτήματος και μη έγκαιρης ενημέρωσης για το σχέδιο πτήσης, όπως αποκάλυψε η Corriere della Sera.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Αττική, Μακεδονία και Κρήτη στο επίκεντρο roadshow στη Σικελία

Η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία και η Κρήτη προβλήθηκαν στη Σικελία μέσω roadshow του ΕΟΤ, με παρουσιάσεις, B2B συναντήσεις και έμφαση στη σύνδεση με πτήσεις Volotea, αποσκοπώντας στην ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός Υπουργός Άμυνας: Επίθεση σε κυανόκρανους αφορά όλη τη διεθνή κοινότητα

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο, τόνισε ότι πλήγματα σε αποστολές του ΟΗΕ, όπως η UNIFIL στον Λίβανο, δεν είναι ανεκτά, καθώς υπονομεύουν τη διεθνή κοινότητα και τις αρχές ειρηνικής συνύπαρξης.