ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Γερμανία: Η Ουγγαρία να μην μπλοκάρει τις κυρώσεις κατά Ρωσίας

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θα παροτρύνουν την Ουγγαρία να αναθεωρήσει το μπλοκάρισμα των νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ από τις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας τη σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να καλέσουν την Ουγγαρία να επανεξετάσει την απόφασή της να μπλοκάρει το επόμενο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, όπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ.

«Δεν πιστεύω ότι είναι σωστό η Ουγγαρία να προδώσει τον δικό της αγώνα για ελευθερία και ευρωπαϊκή κυριαρχία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κοινής στάσης απέναντι στη Μόσχα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «γι' αυτό θα παρουσιάσουμε για ακόμη μια φορά τα επιχειρήματά μας στους Ούγγρους στη Βουδαπέστη, αλλά και εδώ στις Βρυξέλλες, φυσικά, και θα τους ζητήσουμε να επανεξετάσουν τη θέση τους».

Νωρίτερα, προσερχόμενη στη σύνοδο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας εκτίμησε ότι είναι απίθανη η επίτευξη συμφωνίας για το 20ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λόγω του μπλόκου της Ουγγαρίας.

Η Βουδαπέστη εμποδίζει την έγκριση του νέου πακέτου ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Μόσχας, επικαλούμενη τη διακοπή των παραδόσεων ρωσικού πετρελαίου μέσω του αγωγού Droujba.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν ξαναπροτείνει Σρέντερ ως μεσολαβητή ΕΕ για την Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε ξανά τον πρώην καγκελάριο Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ως μεσολαβητή για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα εμπιστοσύνης κι όχι προσωπικών δεσμών.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Μέρκελ: Ανεπαρκείς οι διπλωματικές προσπάθειες ΕΕ με τη Ρωσία

Η Άγγελα Μέρκελ κάλεσε την ΕΕ να εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες για ειρήνη με τη Ρωσία, εκφράζοντας λύπη για τη μη αξιοποίηση του διπλωματικού δυναμικού, ενώ χαρακτήρισε απαραίτητη τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Επιφυλάξεις για ρόλο Σρέντερ ως μεσολαβητή στην Ουκρανία

Ο Γκύντερ Κριχμπάουμ δήλωσε πως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν μπορεί να θεωρηθεί ουδέτερος διαμεσολαβητής λόγω της στενής σχέσης του με τον Πούτιν, απορρίπτοντας την πρότασή του να μεσολαβήσει στον πόλεμο Ουκρανίας–Ρωσίας.
Ντόναλντ Τουσκ προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Αιχμές κατά Ορμπαν και μήνυμα για ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Τουσκ σχολίασε με νόημα την απουσία Ορμπαν από τη σύνοδο στην Κύπρο, αναφερόμενος στις υπόνοιες για παρασκηνιακή συνεργασία Βουδαπέστης-Μόσχας. Ο Ορμπαν δεν παρέστη, έχοντας ηττηθεί στις εκλογές.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η εκλογή Μάγιαρ απομακρύνει την Ουγγαρία από Ρωσία και την φέρνει στην ΕΕ

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μάγιαρ σηματοδοτεί την στροφή της χώρας προς την ΕΕ, επιδιώκοντας άμεση αποδέσμευση κονδυλίων και αλλαγή πορείας μετά από 16 χρόνια διακυβέρνησης Όρμπαν.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Στήριξη υπουργών στη νίκη Μάγιαρ στην Ουγγαρία

Γερμανοί πολιτικοί χαιρετίζουν τη νίκη της ουγγρικής αντιπολίτευσης. Ο Βάντεφουλ τόνισε την πολιτική αλλαγή, ενώ ο Κλινγκμπάιλ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα νίκη για την Ευρώπη και ήττα για τον Πούτιν.