Φώτο: Shutterstock

Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα για 2,2 εκατ. Βρετανούς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σε ανακοίνωση του εξήρε την υπομονή των κατοίκων της χώρας σημειώνοντας πως όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη.

Οι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αγγλία που «προστατεύονταν» από την πανδημία του νέου κορονοϊού επειδή είχαν κριθεί εξαιρετικά ευάλωτοι θα μπορούν από τη Δευτέρα να βγαίνουν από το σπίτι τους, για πρώτη φορά έπειτα από 10 εβδομάδες, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Το Λονδίνο επεσήμανε ότι αυτά τα 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα μπορούν να βγαίνουν εκτός σπιτιού με άλλα μέλη της οικογένειάς τους με τα οποία ζουν μαζί, τηρώντας πάντα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Όσοι ζουν μόνοι τους, θα μπορούν να συναντώνται έξω με ένα άτομο από άλλο νοικοκυριό.

«Δεν υποτιμώ το πόσο δύσκολο ήταν για εσάς να μένετε στο σπίτι τις τελευταίες 10 εβδομάδες και θέλω να εξάρω την υπομονή σας», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο οι ευάλωτοι πολίτες εξακολουθούν να κινδυνεύουν από τον κορονοϊό και η βρετανική κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους μία φορά την ημέρα, και όχι για να πάνε στην εργασία τους ή στα καταστήματα, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουν τους χώρους που έχει συνωστισμό και δεν μπορούν να τηρούν τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Όσοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν υποστήριξη, όπως παραδόσεις τροφίμων, φαρμάκων και τηλεφωνήματα για τον έλεγχο της κατάστασής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Big Ben-Bretania-Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Επιστήμονες προειδοποιούν για τη γρήγορη άρση του lockdown στη Βρετανία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης σημειώνοντας πως η πανδημία εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και τονίζουν πως η απόφαση για άρση είναι πολιτική.
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική εταιρεία τρέχει να δημιουργήσει αποθέματα εμβολίου κατά του κορονοϊού

Η Cobra Biologics που εργάζεται για την παρασκευή ενός νέου εμβολίου κατά του κορονοϊού θα γνωρίζει στο τέλος Μαΐου αν θα μπορεί να παρασκευάσει 1 εκατ. δόσεις τον μήνα για να υπάρχουν αποθέματα όταν εγκριθεί το εμβόλιο.
ΔΙΕΘΝΗ

Θα νικήσουμε τον κορονοϊό, δηλώνει η βασίλισσα Ελισάβετ - Στο νοσοκομείο ο Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, διευκρινίζοντας ότι η εισαγωγή γίνεται προληπτικά.