Φωτο: Shutterstock

Αναθεωρούν οι ΗΠΑ για την αναστολή των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών

Το αμερικανικό υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει συνολικά δυο πτήσεις την εβδομάδα από και προς τις ΗΠΑ των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών.

Μόλις δυο μέρες κράτησε η απειλή της κυβέρνησης Τραμπ για αναστολή των πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ για τις κινεζικές εταιρείες, με την αμερικανική κυβέρνηση να ανακοινώνει σήμερα τη χαλάρωση της απαγόρευσης, καθώς το Πεκίνο επέτρεψε τελικά στους αμερικανούς αερομεταφορείς να επαναλάβουν τις συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Το αμερικανικό υπουργείο Τουρισμού (DoT) αναφέρει ότι αναθεωρεί προηγούμενη απόφασή του και θα επιτρέψει συνολικά δύο πτήσεις την εβδομάδα προς τις ΗΠΑ που θα εκτελούνται από όλες τις κινεζικές αεροπορικές εταιρίες.

Η ανακοίνωση αυτή εκδίδεται μετά το μέτρο που έλαβε χθες, Πέμπτη, το Πεκίνο, που επιτρέπει τελικά σε όλες τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες να πραγματοποιούν μια πτήση την εβδομάδα μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως είχε ανακοινώσει το Αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών, «οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ζήτησαν να επαναφέρουν τις δραστηριότητές τους (στην Κίνα), από την 1η Ιουνίου. Η αποτυχία της κινεζικής κυβέρνησης να εγκρίνει τα αιτήματά τους αποτελεί μια παραβίαση της συμφωνίας για τις αεροπορικές μεταφορές».

Η Delta Air Lines και η United Airlines ανέστειλαν τις πτήσεις τους από και προς την Κίνα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας Covid-19, αλλά επιθυμούσαν να επαναφέρουν τις πτήσεις τους στη χώρα αυτό το μήνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

USA-flag-Irak
ΔΙΕΘΝΗ

Αναστέλλουν οι ΗΠΑ πτήσεις κινεζικών αεροπορικών εταιρειών

Αυτή η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 16 Ιουνίου, αλλά δεν αποκλείεται ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου να γίνει πριν αυτήν την ημερομηνία, αν ο Αμερικανός πρόεδρος το αποφασίσει, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών.