ΓΔ: 2726.49 1.07% Τζίρος: 327.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Ισπανίας

Ισπανία: Από 21 Ιουνίου ανοίγει τα σύνορα με χώρες της ΕΕ

Η ισπανική κυβέρνηση είχε πει προηγουμένως ότι θα επιτρέψει την είσοδο ξένων τουριστών στην Ισπανία την 1η Ιουλίου χωρίς να απαιτεί από αυτούς να τίθενται σε αυτο-απομόνωση.

Η Ισπανία θα ανοίξει τα σύνορά της στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουν στον χώρο Σένγκεν στις 21 Ιουνίου, εκτός από την Πορτογαλία με την οποία τα σύνορα θα ανοίξουν την 1η Ιουλίου όπως έχει ανακοινωθεί, σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, περιλαμβανομένης της εφημερίδας El Pais και του ραδιοφωνικού σταθμού Ser, συμφωνα με το Reuters.

Η ισπανική κυβέρνηση είχε πει προηγουμένως ότι θα επιτρέψει την είσοδο ξένων τουριστών στην Ισπανία την 1η Ιουλίου χωρίς να απαιτεί από αυτούς να τίθενται σε αυτο-απομόνωση, εκτός από τις Βαλεαρίδες νήσους που θα μπορούσαν να αρχίσουν να δέχονται τουρίστες από τη Δευτέρα στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος, σημειώνει το πρακτορείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Θα αντέξει ο Πέδρο Σάντσεθ την κρίση της Θέουτα στην Ισπανία;

Η κυβέρνηση Σάντσεθ παραμένει υπό πίεση εδώ και έξι εβδομάδες μετά την αιφνίδια είσοδο δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στη Θέουτα, γεγονός που ενισχύει τη δεξιά αντιπολίτευση, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
Καζμπάχ ντου Τουμπκάλ όρος
ΔΙΕΘΝΗ

Μαρόκο: Αρνείται την εμπλοκή του στην κρίση της Θέουτα το Ραμπάτ

Το Μαρόκο αρνείται κάθε εμπλοκή των αρχών του στην εισροή μεταναστών στη Θέουτα, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα γεγονός που να το αποδεικνύει και ξεκαθαρίζει πως δεν θα γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για εσωτερικά ζητήματα της Ισπανίας.
Σημαία Ισπανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ειδοποιήσει για μαζική είσοδο στη Θέουτα

Οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ειδοποιήσει Μαρόκο και Μαδρίτη για επικείμενη εισβολή στη Θέουτα πριν περάσουν πάνω από 70.000 μετανάστες, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
Ισπανικό Κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Συγγνώμη από το ΥΠΕΣ για «μαύρη λίστα» δημοσιογράφων

Το ισπανικό Υπ. Εσωτερικών ζήτησε συγγνώμη και αρνήθηκε προσπάθεια φίμωσης Τύπου, μετά από αποκαλύψεις για λίστα με ονόματα δημοσιογράφων και τις πολιτικές τους απόψεις, που δημοσιεύτηκαν στην El Confidencial.