Φώτο: ΑΠΕ

Σκληρό μήνυμα Χαφτάρ σε Ερντογάν: Δεν θα υπάρξει έλεος

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ εξαπέλυσε απειλές κατά της Τουρκίας κατηγορώντας επίσης τον Ταγίπ Ερντογάν και προειδοποίησε πως η Λιβύη δεν θα κατακτηθεί ξανά από Τούρκους.

Επίθεση προς Τουρκία και Ταγίπ Ενρτογάν εξαπέλυσε ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ που ανέφερε χαρακτηριστικά οτι η Λιβυή δεν θα επιτρέψει να γίνει ξανά αποικία της Τουρκίας, προειδοποιώντας πως δεν θα υπάρξει κανένα έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις.

Στην ομιλία του στρατάρχη Χαφτάρ που μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτέθηκε στον Τούρκο πρόεδρο υπογραμμίζοντας πως «έφτασε στη Λιβύη για να αναζητήσει την κληρονομιά των προγόνων του» και τον προειδοποίησε οτι «του λέμε ότι ‘’έχουμε μετατρέψει την κληρονομιά των προγόνων σας σε σφαίρες’’. Δεν θα υπάρξει έλεος για τις τουρκικές δυνάμεις, επειδή δεν αξίζουν έλεος». 

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, η Τουρκία έχει στείλει 16.500 μαχητές που πολεμούν στο πλάι των δυνάμεων της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Σάρατζ και έχουν αποκρούσει επιτυχημένα τις τελευταίες επιθέσεις του Χαφτάρ στην Τρίπολη. Μαζί έχουν σταλεί και Σύροι πολεμιστές. Ο Χαφτάρ αναφερόμενους στους Σύρους που πολεμούν μαζί με τις δυνάμεις Σάρατζ τους χαρακτήρισε ως «μισθοφόρους που δεν έχουν οικογένειες ή πατρίδα».

Ο στρατάρχης Χαφτάρ στην ομιλία του τόνισε πως «οι Λιβύοι δεν θα δεχθούν ποτέ να καταληφθούν από τους Τούρκους και να αποικιοποιηθούν ξανά» σημειώνοντας πως «οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια, και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα άλλο παρά κακό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ