ΓΔ: 891.84 1.54% Τζίρος: 23.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η Berkshire Hathaway μείωσε τη συμμετοχή της στην Wells Fargo

Στο δεύτερο τρίμηνο, η Berkshire έχει αναδιανείμει τις χρηματοοικονομικές της επενδύσεις, μειώνοντας τις συμμετοχές στην JPMorgan και την PNC Financial Services, ενώ μηδένισε το ποσοστό στην Goldman Sachs.

Σε μείωση της επένδυσής της στην Wells Fargo κατά πάνω από 40% προχώρησε η επενδυτική του Γουόρεν Μπάφετ, Berkshire Hathaway, η οποία ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος κάτοχος μετοχών της τράπεζας. 

Η Berkshire πούλησε περισσότερες από 100 εκατομμύρια μετοχές, μειώνοντας το μερίδιό της στην Wells Fargo σε περίπου 3,3%.

Εκπρόσωπος της Wells Fargo αρνήθηκε να σχολιάσει τη συναλλαγή αυτή. Η Wells Fargo, εν μέσω πολλών σκανδάλων, ανακοίνωσε για το τρίμηνο έως τις 30 Ιουνίου ζημιές για πρώτη φορά από το 2008, καθώς προέβλεψε ποσό - ρεκόρ 9,5 δισ. δολαρίων για πιστωτικές απώλειες. Η μετοχή της έχει υποχωρήσει φέτος πάνω από 50%.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η Berkshire έχει αναδιανείμει τις χρηματοοικονομικές της επενδύσεις, μειώνοντας τις συμμετοχές της στην JPMorgan Chase και την PNC Financial Services Group, ενώ μηδένισε το ποσοστό στην Goldman Sachs. Ωστόσο, αύξησε τη συμμετοχή της στην Bank of America.

Στα τέλη Αυγούστου, η Berkshire απέκτησε συμμετοχές σε 5 από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ιαπωνίας (Mitsubishi, την Mitsui, την Sumitomo, την Itochu και την Marubeni). 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι βάσης για το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica

Οι επισκέπτες του πλοίου μπορούν να ξεκινήσουν την κρουαζιέρα των 7 διανυκτερεύσεων με επιβίβαση στον Πειραιά για πρώτη φορά, ενώ μπορούν να επιβιβαστούν στο πλοίο και στο Κουσάντασι της Τουρκίας, τη Χάιφα του Ισραήλ ή τη Λεμεσό.
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα για 4 εβδομάδες, μέτρα στα σχολεία

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους, τα επαγγελματικά και ιδιωτικά πάρτι, διευκρινίζοντας όμως ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί λοκντάουν ή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.