Φώτο: Shutterstock

Οι γονείς δαπανούν 96 ώρες τον χρόνο για μεταφορά των παιδιών σε δραστηριότητες

Παρά την όποια ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθημερινή ρουτίνα για τους γονείς, το 96% παραδέχεται ότι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο.

Οι γονείς στην Ισπανία, τη Γερμανία και την Αγγλία δαπανούν κατά μέσο όρο 96 ώρες τον χρόνο επιπλέον των διαδρομών τους για να πάρουν τα παιδιά τους από τις διάφορες δραστηριότητες, επειδή έχουν να επιλύσουν μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την επιβίβαση, την αποβίβαση, την τοποθέτηση των πραγμάτων τους στον αποθηκευτικό χώρο ή την ασφάλειά τους. Επίσης, αρκετοί γονείς αργούν να πάνε στην εργασία τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, επειδή λίγο νωρίτερα φροντίζουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο ή στις άλλες δραστηριότητές τους.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε η Seat, μέρος της καθυστέρησης δημιουργείται στην επιβίβαση και αποβίβαση των παιδιών, που είναι μεγαλύτερη για μικρά παιδιά έως δύο ετών, όπου το παιδί θα πρέπει να καθίσει στο ειδικό παιδικό κάθισμα. Με αυτό συμφώνησε το 41% των γονέων, ενώ επισήμανε ότι το πιο χρονοβόρο πράγμα που κάνουν τα παιδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο είναι να φορέσουν τα παπούτσια τους. Επίσης, αρκετό χρόνο παίρνει και ο έλεγχος της ζώνης ασφαλείας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 45% των γονέων αναφέρουν ότι καθυστερούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ το 21% παραδέχονται ότι αργούν κάθε μέρα. Τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με αυτά που πράττουν οι Γερμανοί, όπου το 41% των γονέων δηλώνουν ότι δεν έχουν αργήσει ποτέ στη δουλειά τους και μόνο το 23% λένε ότι αργούν μία φορά την εβδομάδα.

Η μελέτη κάνει λόγο για το 70% των Ισπανών γονέων που φοβούνται ότι μεταφέρουν το άγχος τους στα παιδιά κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ στη Γερμανία το ποσοστό μειώνεται στο 58% και μόνο το 4% εκφράζει έντονο φόβο.

Αγαπημένες συνήθειες των γονέων όταν μπαίνουν στο αυτοκίνητο είναι να υπόσχονται στα παιδιά τους να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική ή να παίζουν με το tablet ή να τους προσφέρουν γλυκά. Στη Γερμανία το 60% παραδέχεται ότι καταφεύγει σε αυτές τις τακτικές, ενώ μόνο το 25% το πράττει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρά την όποια ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει αυτή η καθημερινή ρουτίνα για τους γονείς, το 96% παραδέχεται ότι απολαμβάνουν να ταξιδεύουν με τα παιδιά τους με το αυτοκίνητο. Πολλοί επισημαίνουν ότι αυτό που τους αρέσει περισσότερο είναι τα οικογενειακά ταξίδια όπου μπορούν να συνομιλούν όλοι μαζί ή να ακούνε αγαπημένα τους τραγούδια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία ελπίζει σε βρετανική «διάσωση» της τουριστικής χρονιάς

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αξιολογεί διαφορετικά πλέον τους τουριστικούς προορισμούς μπορεί να αποτελέσει «παράθυρο ευκαιρίας» για την ενίσχυση του τουρισμού στις Κανάριες Νήσους.
ΔΙΕΘΝΗ

Στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετιών η παραγωγή αυτοκινήτων στη Βρετανία

Μόλις 197 αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν τον Απρίλιο στη Βρετανία με το αντίστοιχο νούμερο το 2019 να φτάνει τα 71.000 οχήματα και την συνολική παραγωγή να αναμένεται να φτάσει σε χαμηλά 11 ετών.