ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:54:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ, νεκροί 78 φιλοτούρκοι αντάρτες

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων υποστήριξε ότι οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν από ρωσικές δυνάμεις που στηρίζουν τον Μπασάρ αλ-Άσαντ

Σχεδόν 80 Σύροι αντάρτες που συνεργάζονταν με την Άγκυρα σκοτώθηκαν σήμερα σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι νέες επιθέσεις που στηρίζονται από τη Ρωσία καθιστούν σαφές το γεγονός ότι «ανοίγει» εκ νέου το μέτωπο Ρωσίας - Τουρκίας στο Ιντλίμπ, μετά την εκεχειρία του περασμένου Μαρτίου και με σαφή στόχο της Μόσχας τους αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα.

Η Ρωσία βοηθάει στρατιωτικά το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στον πόλεμο στη Συρία, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ορισμένες ένοπλες οργανώσεις στην Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών.

Τα σημερινά πλήγματα, που αποδίδονται από τους αντάρτες στη Μόσχα, στοίχισαν τη ζωή σε 78 μαχητές, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο μια θέση της Φαϊλάκ αλ-Σαμ, μιας παράταξης Σύρων βοηθητικών που υποστηρίζεται από την Άγκυρα.

Η θέση αυτή, στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, είχε μετατραπεί πρόσφατα σε στρατόπεδο εκπαίδευσης και βρίσκονταν εκεί δεκάδες μαχητές, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ