ΓΔ: 897.45 1.03% Τζίρος: 45.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στο στόχαστρο της αμερικανικής αρχής ανταγωνισμού το Facebook

Η αμερικανική FTC κατηγορεί το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι μέσω των εξαγορών των Instagram και Whatsup δημιούργησε μονοπωλιακό καθεστώς στα κοινωνικά δίκτυα.

Μήνυση κατά του Facebook κατέθεσε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) και οι εισαγγελείς 48 πολιτειών και περιφερειών των ΗΠΑ, κατηγορώντας το δημοφιλές μέσο  κοινωνικής δικτύωσης για παραβίαση των κανόνων υγιούς ανταγωνισμού. 

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι εφαρμογές Instagram και WhatsApp, τις οποίες έχει εξαγοράσει το Facebook και μπορεί να αναγκαστεί να προχωρήσει σε απέκδυσή τους εάν χάσει τις δικαστικές διαμάχες. Η δημοσιοποίηση των μηνύσεων οδήγησε τη  μετοχή της εταιρείας σε πτώση σχεδόν 4%. 

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι εξετάζει τις μηνύσεις και «θα απαντήσουμε σύντομα σε αυτές. Οι εξαγορές έχουν εγκριθεί εδώ και χρόνια από την FTC με το δημόσιο να ζητά να επανεξεταστεί η όλη διαδικασία χωρίς να εξετάζει το πλήγμα που μπορεί να έχει στην επιχειρηματική κοινότητα αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές».

Σύμφωνα με τη μήνυση της FTC το Facebook έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα μονοπώλιο στον χώρο των κοινωνικών δικτύων, ενώ κατηγορείται ότι εμποδίζει την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και μάλιστα αναφέρετε στις εξαγορές των Instagram και WhatsApp τονίζοντας ότι «προχώρησε σε αυτές τις κινήσεις εφαρμόζοντας αυτό που είχε πει ο επικεφαλής του σε εσωτερικό e-mail ότι είναι «καλύτερο να εξαγοράζεις παρά να ανταγωνίζεσαι», με δεδομένο ότι αυτές οι εφαρμογές ήταν ανταγωνιστικές προς τις υπηρεσίες που παρέχει και το Facebook».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Facebook: Η τηλεργασία θα παραμείνει και μετά το τέλος της πανδημίας

Τα γραφεία του Facebook αναμένεται να ανοίξουν κανονικά τον Οκτώβριο και οι εργαζόμενοι που δεν θα έχουν άδεια για τηλεργασία, θα πρέπει να πηγαίνουν στο γραφείο τους τουλάχιστον τις μισές μέρες.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Facebook ανέστειλε τους λογαριασμούς του Ντ. Τραμπ για δύο χρόνια

Αυτή η απόφαση περί αποκλεισμού του στερεί από τον Τραμπ ένα σημαντικό διαδικτυακό μέσο επικοινωνίας ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου του 2022, όταν το κόμμα του θα δώσει μάχη για τις έδρες του Κογκρέσου.