Φωτο: Shutterstock

Θετικό στο διορισμό του Φ. Παννέτα το ΔΣ της ΕΚΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέδωσε σήμερα γνώμη σχετικά με τη σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον διορισμό του Φάμπιο Πανέττα ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέδωσε σήμερα γνώμη σχετικά με τη σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον διορισμό του κ. Φάμπιο Πανέττα ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον κ. Μπενουά Κερέ, η οκταετής θητεία του οποίου ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΔΣ δεν είχε καμία αντίρρηση όσον αφορά τον προτεινόμενο υποψήφιο, Φάμπιο Πανέττα ο οποίος διαθέτει αναγνωρισμένο κύρος και επαγγελματική εμπειρία σε νομισματικά ή τραπεζικά θέματα, όπως απαιτεί το άρθρο 283 παράγραφος 2 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα είναι ανώτερος υποδιοικητής (Direttore generale) της Banca d’Italia.

Κατόπιν της γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου και γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής θα διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η γνώμη του ΔΣ, η οποία θα δημοσιευθεί προσεχώς στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι διαθέσιμη στον δικτυακό τόπο της ΕΚΤ σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Άγνωστο πότε θα ανακάμψει η οικονομία λέει η «σοφή» της ΕΚΤ

Το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, Ίζαμπέλ Σνάμπελ, σημείωσε πως η κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με όλες τις υφέσεις που έχουν υπάρξει στο παρελθόν.
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας χρόνος Λαγκάρντ στο τιμόνι της ΕΚΤ

Ο προηγούμενος επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, είχε μία μάλλον συντηρητική αντίληψη περί επικοινωνίας και μόνο οι δικές του δηλώσεις ή εκτιμήσεις θεωρούνταν καθοριστικές για τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής.