Φωτο: Shutterstock

Θετικό στο διορισμό του Φ. Παννέτα το ΔΣ της ΕΚΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέδωσε σήμερα γνώμη σχετικά με τη σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον διορισμό του Φάμπιο Πανέττα ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέδωσε σήμερα γνώμη σχετικά με τη σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον διορισμό του κ. Φάμπιο Πανέττα ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, ο οποίος θα διαδεχθεί τον κ. Μπενουά Κερέ, η οκταετής θητεία του οποίου ως μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΔΣ δεν είχε καμία αντίρρηση όσον αφορά τον προτεινόμενο υποψήφιο, Φάμπιο Πανέττα ο οποίος διαθέτει αναγνωρισμένο κύρος και επαγγελματική εμπειρία σε νομισματικά ή τραπεζικά θέματα, όπως απαιτεί το άρθρο 283 παράγραφος 2 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα είναι ανώτερος υποδιοικητής (Direttore generale) της Banca d’Italia.

Κατόπιν της γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου και γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής θα διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Η γνώμη του ΔΣ, η οποία θα δημοσιευθεί προσεχώς στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι διαθέσιμη στον δικτυακό τόπο της ΕΚΤ σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤ: Οι τράπεζες αντέχουν αλλά χρειάζεται ετοιμότητα για στήριξη

Τα σενάρια επιβάρυνσης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών από την κρίση «μέτρησε» η ΕΚΤ και διαπιστώνει ότι τα κεφάλαιά τους είναι επαρκή. Απαγόρευση διανομής μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών.
ΔΙΕΘΝΗ

Πανέτα: Δεν έχει περάσει ο κίνδυνος της πανδημίας για την οικονομία

«Είναι πολύ νωρίς για να διακηρύξουμε την νίκη», είπε ο Πανέτα, επισημαίνοντας πως η οικονομία της ζώνης του ευρώ είναι πιθανό να συρρικνωθεί περισσότερο στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο. 
ΔΙΕΘΝΗ

Λαγκάρντ: Συμφωνία άμεσα για το Ταμείο Ανάκαμψης - Αβέβαιες οι προοπτικές της οικονομίας 

Άνιση θα είναι η ανάκαμψη στην ευρωζώνη, ενώ όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας, με την ΕΚΤ να καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να μην κωλυσιεργούν και να δράσουν με ταχύτητα.