ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
united, nations, OHE, UN
Φωτο: Shutterstock

ΟΗΕ: Η Τουρκία καταψήφισε την απόφαση για τους Ωκεανούς και τη θάλασσα

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του διεθνούς οργανισμού η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα μεταξύ των 152 χωρών της Γενικής Συνέλευσης που καταψήφισαν.

Η Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υιοθέτησε πριν από λίγες ημέρες την ετήσια Απόφαση για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία, όπως κάθε χρόνο συγκηδεμονεύεται από τη χώρα μας, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Επισημαίνουν ότι στη σχετική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η Τουρκία, την εν λόγω έκθεση υπερψήφισαν 152 χώρες, ενώ 4 (Κολομβία, Μαδαγασκάρη, Νιγηρία και Βενεζουέλα) απείχαν. Η μόνη χώρα που την καταψήφισε ήταν η Τουρκία με τη δικαιολογία ότι η εν λόγω έκθεση κάνει αναφορές στην Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, σημειώνουν.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι με τη στάση της αυτή η Τουρκία, για μια ακόμα φορά, δείχνει την πλήρη απομόνωση της όσον αφορά τη μη αποδοχή της οικουμενικότητας της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών του ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι αποτελεί τμήμα όχι μόνο του συμβατικού αλλά και του εθιμικού διεθνούς δικαίου.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αξιωματούχος ΟΗΕ: Η συμφωνία Ερντογάν και Φάγιεζ αλ Σάρατζ κλιμακώνει την λιβυκή κρίση

«Κλιμάκωση της λιβυκής κρίσης» αποτελούν οι συμφωνίες που υπέγραψαν η κυβέρνηση του Φάγιεζ αλ Σάρατζ με την Τουρκία για τον καθορισμό των θαλάσσιων δικαιοδοσιών, και για στρατιωτική συνεργασία.