ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο Μπέζος ετοιμάζεται να χάσει την πρωτιά από τον Μπιλ Γκειτς

Το πρόσφατο διαζύγιο και η «βύθιση» της μετοχής της Amazon οδηγεί τον Τζεφ Μπέζος να χάσει την πρωτιά των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου από τον Μπιλ Γκειτς που επιστρέφει στον «θρόνο» μετά από δυο χρόνια.

Ετοιμάζεται ο Τζεφ Μπέζος να χάσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, με τον Μπιλ Γκέιτς να ετοιμάζεται να ανέβει ξανά στην κορυφή μετά το τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής στην Wall Street, αποδεικνύοντας τον κυρίαρχο ρόλο της τεχνολογίας στην αγορά.

Ο λόγος είναι η «βύθιση» της μετοχής της Amazon κατά 8,1% στη τελευταία συνεδρίαση της Wall Street μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του κολοσσού που βλέπει να δέχεται ισχυρό πλήγμα από την επιλογή να επενδύσει πάνω από 800 εκατ. δολάρια τα δύο τελευταία τρίμηνα (σε κάθε τρίμηνο) για να επεκτείνει το δωρεάν πρόγραμμα παράδοσης σε μία μέρα για περισσότερα προϊόντα και για πιο πολλές περιοχές, ενώ αναμένεται να δαπανήσει ακόμη 1,5 δισ. δολάρια κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Amazon απογότευσε τους επενδυτές καθώς τα μεγέθη της τεχνολογικής αυτοκρατορίας ήταν μικρότερα από τις προβλέψεις. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 4,23 δολαρία υποχωρώντας για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια, στα 2,1 δισ δολάρια, με τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού να φτάνουν τα 70 δισ. δολάρια, ενώ οι διαδικτυακές υπηρεσίες της διαμορφώθηκαν στα 9 δισ δολάρια. Το guidance για τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου είναι μεταξύ 80 δισ. δολάρια και 86,5 δισ. δολάρια πολύ χαμηλότερα από την εκτίμηση της αγοράς για 87,4 δισ. δολάρια.

Τα αποτελέσματα της Microsoft ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα κέρδη ανά μετοχή να φτάνουν τα 1,38 δολάρια, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 14% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2020 φτάνοντας τα 33,06 δισ. δολάρια.

Μετά την τελευταία συνεδρίαση της Wall Street η χρηματιστηριακή αξία του Τζεφ Μπέζος ανέρχεται στα 102,8 δισ. δολάρια που υποχωρεί πλέον στην δεύτερη θέση πίσω από τον Μπιλ Γκέιτς από τον οποίο απέχει... 5 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζουμε πως ο Μπέζος είχε πάρει την κορυφή από τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς τον Οκτώβριο του 2017.

Η μετοχή της πανίσχυρης Microsoft έχει ενισχυθεί φέτος κατά 38% αυξάνοντας την περιουσία του Μπιλ Γκέιτς που κατέχει πλέον το 1% των μετοχών της εταιρείας που δημιούργησε, στα 107,5 δισ. δολάρια. Ο υπόλοιπος πλούτος του ιδρυτή της Microsoft προέρχεται από τις πωλήσεις μετοχών και επενδύσεις που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια μέσω της Cascade. Εξάλλου ο 63χρονος Μπιλ Γκειτς παραμένει ένας επιθετικός επενδυτής με το 60% του χαρτοφυλακίου του να αποτελείται από μετοχές όπως αποκάλυψε στην τηλεόραση του Bloomberg τον περασμένο μήνα.

Ο 55χρονος Μπέζος θα παρέμενε στην πρώτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη ακόμα και μετά την μεγάλη πτώση της Amazon, αν δεν είχε χωρίσει με την συζυγό του που τον Ιούλιο έλαβε το 25% των μετοχών που κατείχε στον τεχνολογικό κολοσσό. Την ίδια στιγμή ο Μπιλ Γκέιτς έχασε την πρώτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων εξαιτίας της φιλανθρωπικής του δράσης καθώς μέσω του ιδρύματος Bill&Melinda Gates έχει δωρίσει περισσότερα από 35 δισ δολάρια από το 1994 μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κερδισμένοι οι τεχνολογικοί γίγαντες από την κρίση του κορονοϊού

Οι περιορισμοί εξαιτίας της νόσου Covid-19 έχουν καταστήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμη πιο χρήσιμα για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αύξηση έχουν οι πλατφόρμες streaming, τηλεργασίας και το ηλεκτρονικό εμπόριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Apple και Amazon αφαιρούν την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Parler

Το Parler προτιμούν πολλοί υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter ανεστάλη την Παρασκευή, και το εν λόγω μέσο θεωρείται ένα καταφύγιο για πρόσωπα που αποβάλλονται από το Twitter.