ΓΔ: 907.12 0.17% Τζίρος: 28.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:47:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ώρα για διαδοχή στην Amazon: ο Μπέζος αφήνει τη θέση του CEO

«Αυτήν τη στιγμή βλέπω την Amazon στο πιο εφευρετικό της στάδιο, καθιστώντας αυτή την στιγμή, την ιδανική για αυτήν τη μετάβαση (εξουσίας)» σημείωνε στην ανακοίνωσή του ο Τζεφ Μπέζος.

Αφήνει το τιμόνι της Amazon ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Τζεφ Μπέζος ενώ τη θέση του θα πάρει ο σημερινός CEO της AWS, Άντυ Τζάσσυ. O Τζεφ Μπέζος θα διατηρήσει καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου, με έμφαση στα «νέα προϊόντα και έγκαιρες πρωτοβουλίες». Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μαζί με την ανακοίνωση για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2020.

Ο ίδιος ο Μπέζος έστειλε email στους εργαζομένους της εταιρείας που αναρτήθηκε στο blog της Amazon.  «Κάνουμε τρελά πράγματα μαζί και μετά τα κάνουμε (να είναι) κανονικά. Πραγματοποιήσαμε πρωτοποριακές κριτικές πελατών, το 1-Click, εξατομικευμένες προτάσεις, απίστευτα γρήγορη αποστολή της Prime, αγορές Just Walk Out, τα Climate Pledge, Kindle, Alexa, cloud computing και πολλά άλλα. Αν το κάνετε σωστά, λίγα χρόνια μετά από μια εκπληκτική εφεύρεση, το νέο (πράγμα) έχει γίνει φυσιολογικό. Οι άνθρωποι χασμουριούνται. Και αυτό το χασμουρητό είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που μπορεί να λάβει ένας εφευρέτης. Όταν εξετάζετε τα οικονομικά μας αποτελέσματα, αυτό που βλέπετε είναι τα μακροπρόθεσμα αθροιστικά αποτελέσματα της εφεύρεσης. Αυτήν τη στιγμή βλέπω την Amazon στο πιο εφευρετικό της στάδιο, καθιστώντας αυτή την στιγμή, την ιδανική για αυτήν τη μετάβαση (εξουσίας)» σημείωνε στην ανακοίνωσή του ο Μπέζος.

Το τρίμηνο της Amazon έφερε έσοδα 125,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι αναμενόμενων 119,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα κέρδη της εταιρείας ήταν 14,09 ανά μετοχή, σχεδόν διπλάσια από τα αναμενόμενα 7,23 δολάρια ανά μετοχή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ