ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Germania, lockdown, koronoios
Φωτο: Shutterstock

Απομακρύνονται οι πιθανότητες για άρση των μέτρων στη Γερμανία

Ο διευθυντής ινστιτούτου Ρόμεπρτ Κοχ περιόρισε τις ελπίδες για άρση των περιοριστικών μέτρων καθώς σημείωσε πως ο κορονοϊός έχει γίνει πιο επικίνδυνος χωρίς να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Η υγειονομική κατάσταση λόγω του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία «απέχει πολύ από το να χαρακτηρισθεί ελεγχόμενη», καθώς εξαπλώνονται, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, τα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού, προειδοποίησε σήμερα ο διευθυντής του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

«Ο ιός δεν έχει κουραστεί ακόμη, αντίθετα, δέχεται μια ώθηση» με το βρετανικό και το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος, τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Λόταρ Βίλερ. «Η κατάσταση απέχει πολύ από το να χαρακτηρισθεί ελεγχόμενη», προειδοποίησε ο ίδιος, περιορίζοντας τις ελπίδες για μια γρήγορη άρση των περιοριστικών μέτρων απέναντι σ' έναν ιό που έχει γίνει «πιο επικίνδυνος».

Η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ είχε αφήσει χθες, Πέμπτη, ανοικτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού, κάνοντας λόγο για πιθανή επαναλειτουργία των σχολείων πριν το τέλος του μήνα.

Η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 γερμανικών κρατιδίων θα συναντηθούν την Τετάρτη για να συζητήσουν την πιθανότητα άρσης κάποιων περιορισμών που βρίσκονται σε ισχύ εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Ωστόσο η εξάπλωση των νέων, παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού θέτει εν αμφιβόλω το ενδεχόμενο αυτό.

Τα παραλλαγμένα αυτά στελέχη «δεν κυριαρχούν ακόμη» στη Γερμανία, σύμφωνα με τον Βίλερ. Το βρετανικό στέλεχος αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 6% των κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίζονται, όμως πλέον έχουν καταγραφεί κρούσματά του σε 13 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ