ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο θα έχει η Ν. Κορέα έως το 2030

Το πάρκο αυτό αποτελεί το κύριο στοιχείο της «Πράσινης Νέας Συμφωνίας» που έχει στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα και τον μηδενισμό των καθαρών εκπομπών άνθρακα έως μέσα του αιώνα.

Σχέδιο 48,5 τρισ. γουόν ή 36 δισ. ευρώ για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου του κόσμου έως το 2030 παρουσίασε η Νότια Κορέα.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο θα έχει ισχύ 8,2 GW που αντιστοιχεί σε έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες και θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που ισοδυναμούν με τη φύτευση 71 εκατ. πεύκων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για την κατασκευή του πάρκου θα δημιουργηθούν 5.600 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το Reuters, στο έργο θα συμμετάσχουν μεγάλες εταιρείες οι Korea Electric Power Corp, SK E&S, Hanwha Engineering & Construction Corp, Doosan Heavy Industries & Construction Co., CS Wind Corp και  Samkang M&T Co και θα  θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους, 47,6 τρισ. γουόν, ενώ η κυβέρνηση θα επενδύσει μόλις 0,9 τρισ. γουόν ή 670 εκατ. ευρώ.

«Με αυτό το σχέδιο επιταχύνουμε τη φιλοπεριβαλλοντική ενεργειακή μετάβαση και τις προσπάθειες για ουδετερότητα άνθρακα» είπε ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν στη εκδήλωση για την υπογραφή των συμβολαίων. Πρόκειται για το κύριο στοιχείο της «Πράσινης Νέας Συμφωνίας» που έχει στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα και τον μηδενισμό των καθαρών εκπομπών άνθρακα έως μέσα του αιώνα.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πώς έμειναν χωρίς ρεύμα 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά στο Τέξας

Ενεργειακός πνεύμονας των Ηνωμένων Πολιτειών, το Τέξας είναι μακράν ο πρώτος παραγωγός αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, αλλά είναι επίσης πρωτοπόρος στην παραγωγή αιολικής και ηλιακής ενέργειας.