ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο θα έχει η Ν. Κορέα έως το 2030

Το πάρκο αυτό αποτελεί το κύριο στοιχείο της «Πράσινης Νέας Συμφωνίας» που έχει στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα και τον μηδενισμό των καθαρών εκπομπών άνθρακα έως μέσα του αιώνα.

Σχέδιο 48,5 τρισ. γουόν ή 36 δισ. ευρώ για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου του κόσμου έως το 2030 παρουσίασε η Νότια Κορέα.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο θα έχει ισχύ 8,2 GW που αντιστοιχεί σε έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες και θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που ισοδυναμούν με τη φύτευση 71 εκατ. πεύκων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για την κατασκευή του πάρκου θα δημιουργηθούν 5.600 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το Reuters, στο έργο θα συμμετάσχουν μεγάλες εταιρείες οι Korea Electric Power Corp, SK E&S, Hanwha Engineering & Construction Corp, Doosan Heavy Industries & Construction Co., CS Wind Corp και  Samkang M&T Co και θα  θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους, 47,6 τρισ. γουόν, ενώ η κυβέρνηση θα επενδύσει μόλις 0,9 τρισ. γουόν ή 670 εκατ. ευρώ.

«Με αυτό το σχέδιο επιταχύνουμε τη φιλοπεριβαλλοντική ενεργειακή μετάβαση και τις προσπάθειες για ουδετερότητα άνθρακα» είπε ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν στη εκδήλωση για την υπογραφή των συμβολαίων. Πρόκειται για το κύριο στοιχείο της «Πράσινης Νέας Συμφωνίας» που έχει στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα και τον μηδενισμό των καθαρών εκπομπών άνθρακα έως μέσα του αιώνα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Perivallon, Klimatiki Allagi, Klima, Clima
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 30 υπουργοί Ενέργειας ή Κλίματος συναντώνται στο Παρίσι

«Πρόκειται για το ειρηνευτικό σχέδιο των καιρών μας και οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλα τα μέρη του πλανήτη θα αισθάνονται ότι υποστηρίζονται, όχι μόνον τα πλούσια», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΕ.
ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιο φόρο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προτείνει το ΔΝΤ

Το Ταμείο σημειώνει ότι αρκετές χώρες επικεντρώνουν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική τους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων σε δημόσιες επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση και επιδοτήσεις των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.