ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο θα έχει η Ν. Κορέα έως το 2030

Το πάρκο αυτό αποτελεί το κύριο στοιχείο της «Πράσινης Νέας Συμφωνίας» που έχει στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα και τον μηδενισμό των καθαρών εκπομπών άνθρακα έως μέσα του αιώνα.

Σχέδιο 48,5 τρισ. γουόν ή 36 δισ. ευρώ για την κατασκευή του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου του κόσμου έως το 2030 παρουσίασε η Νότια Κορέα.

Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο θα έχει ισχύ 8,2 GW που αντιστοιχεί σε έξι πυρηνικούς αντιδραστήρες και θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα που ισοδυναμούν με τη φύτευση 71 εκατ. πεύκων. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για την κατασκευή του πάρκου θα δημιουργηθούν 5.600 νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το Reuters, στο έργο θα συμμετάσχουν μεγάλες εταιρείες οι Korea Electric Power Corp, SK E&S, Hanwha Engineering & Construction Corp, Doosan Heavy Industries & Construction Co., CS Wind Corp και  Samkang M&T Co και θα  θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους, 47,6 τρισ. γουόν, ενώ η κυβέρνηση θα επενδύσει μόλις 0,9 τρισ. γουόν ή 670 εκατ. ευρώ.

«Με αυτό το σχέδιο επιταχύνουμε τη φιλοπεριβαλλοντική ενεργειακή μετάβαση και τις προσπάθειες για ουδετερότητα άνθρακα» είπε ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν στη εκδήλωση για την υπογραφή των συμβολαίων. Πρόκειται για το κύριο στοιχείο της «Πράσινης Νέας Συμφωνίας» που έχει στόχο την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα και τον μηδενισμό των καθαρών εκπομπών άνθρακα έως μέσα του αιώνα.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Energeia, Xrimatistirio
ΔΙΕΘΝΗ

Χρηματιστήρια Ενέργειας: Οι πιο αξιόπιστοι φορείς λένε διευθύνοντες σύμβουλοι

Στα Χρηματιστήρια Ενέργειας «καθένας μπορεί να έχει μια διαφανή άποψη για την προσφορά της ζήτησης ενέργειας και είναι οι χώροι για την πιο κατάλληλη διαμόρφωση τιμών ενέργειας», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΕ ΑΕ.
ΔΙΕΘΝΗ

EDP Renewables: Πτώση 44% της κερδοφορίας για τον κολοσσό των ΑΠΕ

Το α΄ εξάμηνο του 2021, η EDPR παρήγαγε 15,3TWh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας, αποφεύγοντας 10 εκατ. σε εκπομπές CO2. Στα 12,6GW το χαρτοφυλάκιο του κολοσσού των ΑΠΕ παρουσιάζοντας ανάπτυξη 2,1GW σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020.