ΓΔ: 874.71 -0.12% Τζίρος: 77.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:44:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Germania, lockdown
Φωτο: Shutterstock

Ανοιχτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Π. Αλτμάιερ θα συναντηθεί με τους ομολόγους του των κρατιδίων για να παρουσιαστεί η στρατηγική της χαλάρωσης των μέτρων.

Δυνατή αλλά με προφυλάξεις θεωρεί την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του ισχύοντος lockdown, παρά την πρόσφατη ελαφρά αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, o ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Πέτερ Άλτμάιερ. Το κλείσιμο των εστιατορίων και πολλών καταστημάτων λιανικής παρατάθηκε πρόσφατα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων έως τις 7 Μαρτίου.

«Προσωπικά πιστεύω ότι με πρόσθετες προφυλάξεις, όπως λ.χ. με τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ, καθώς και με νέες δυνατότητες ραντεβού, για παράδειγμα σε καταστήματα, θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τα μέτρα, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έχει ακόμη μειωθεί όσο είχε υπολογισθεί. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια συγκεκριμένη προοπτική χαλάρωσης. Η προστασία της υγείας και η χαλάρωση των μέτρων θα πρέπει να συνδυαστούν με κάποιο τρόπο, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε νέα βήματα», είπε ο Άλτμάιερ σε συνέντευξή του στην «tv-Welt».

«Οι διαβουλεύσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με τις κυβερνήσεις των κρατιδίων την ερχόμενη Τετάρτη είναι από τις πιο σημαντικές καθόλη την διάρκεια της πανδημίας. Πρέπει να υπάρξουν ομοιόμορφοι εθνικοί κανόνες εντός των οποίων, ωστόσο, μπορούν επίσης να υπάρξουν διαφοροποιημένες λύσεις σε περιφερειακό επίπεδο», πρόσθεσε δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.

Ο Άλτμάιερ θα έχει διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του των ομόσπονδων κρατιδίων αύριο, Παρασκευή, για να παρουσιάσει ένα έγγραφο σχετικά με μια στρατηγική της χαλάρωσης των μέτρων του lockdown. Προηγουμένως, περισσότερες από 40 επιχειρηματικές ενώσεις είχαν στείλει προτάσεις ζητώντας κοινή στρατηγική ανοίγματος της οικονομίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Germania, lockdown, koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Απομακρύνονται οι πιθανότητες για άρση των μέτρων στη Γερμανία

Ο διευθυντής ινστιτούτου Ρόμεπρτ Κοχ περιόρισε τις ελπίδες για άρση των περιοριστικών μέτρων καθώς σημείωσε πως ο κορονοϊός έχει γίνει πιο επικίνδυνος χωρίς να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.